image

Veroordeelde cybercrimineel welkom in Brits cyberleger

dinsdag 22 oktober 2013, 12:34 door Redactie, 3 reacties

Britten die wegens computermisdrijven zijn veroordeeld kunnen nog steeds aan de slag als cyberreservist bij het Britse leger. Dat laat Luitenant-kolonel Michael White tegenover de BBC weten. Het Britse Ministerie van Defensie meldde onlangs dat het honderden IT-experts als 'cyberreservisten' gaat werven.

De cyberreservisten zullen helpen met het verdedigen van het land in cyberspace. De nieuwe reservisteneenheid genaamd 'Joint Cyber Reserve' zal naast de al bestaande strijdkrachten werken. Door het werven van cyberreservisten hoopt het Britse leger het tekort aan mensen op te vangen die over technologische vaardigheden en kennis beschikken om cyberaanvallen op zakelijke, militaire en overheidssystemen af te slaan.

Screening

Het maakt daarbij niet uit of iemand wegens computermisdrijven is veroordeeld, stelt White. Zolang reservisten door de screening heenkomen zijn ze welkom. "Als ze over de eigenschappen beschikken die wij zoeken, en als de screeningsautoriteit er tevreden mee is, waarom dan niet?" Volgens White wordt er naar de mogelijkheden van individuen gekeken, in plaats van regels te stellen aan individuele karaktertrekken.

Ook Defensieminister Philip Hammond ziet omstandigheden waarbij mensen die wegens computermisdrijven zijn veroordeeld kunnen worden aangenomen. "Elke zaak wordt op zijn eigen merites beoordeeld." Daarbij wordt gekeken hoelang geleden de veroordeling was, waarvoor die was en wat voor veroordeling er volgde.

Reacties (3)
22-10-2013, 15:14 door Millie0111
Zolang reservisten door de screening heenkomen zijn ze welkom.
En wat screenen ze dan? Blijkbaar niet of de kandidaat eerdere veroordelingen heeft gehad...
22-10-2013, 15:25 door Anoniem
"En wat screenen ze dan? Blijkbaar niet of de kandidaat eerdere veroordelingen heeft gehad..."

Een screening is niet hetzelfde als een check of iemand een strafblad heeft. Een screening gaat vooral over de vraag of mensen omkoopbaar zijn, chanteerbaar, of dat er andere problemen zijn met de betrouwbaarheid van een persoon. Niet iedereen die is veroordeeld is per definitie omkoopbaar, chanteerbaar en/of onbetrouwbaar.
22-10-2013, 17:05 door Millie0111
Door Anoniem: Een screening is niet hetzelfde als een check of iemand een strafblad heeft. Een screening gaat vooral over de vraag of mensen omkoopbaar zijn, chanteerbaar, of dat er andere problemen zijn met de betrouwbaarheid van een persoon. Niet iedereen die is veroordeeld is per definitie omkoopbaar, chanteerbaar en/of onbetrouwbaar.
Helemaal met je eens, maar ik mag toch hopen dat de strafblad check wel onderdeel is van de screening... Dat was meer mijn punt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.