image

VPN-dienst CryptoSeal stopt om klanten te beschermen

dinsdag 22 oktober 2013, 13:56 door Redactie, 2 reacties

De VPN-dienst CryptoSeal Privacy is gestopt met het aanbieden van VPN-verbindingen om zo klanten te beschermen. Het bedrijf was bang dat de Amerikaanse overheid het via een gerechtelijk bevel zou dwingen om cryptografische sleutels af te staan om zo het verkeer van gebruikers af te tappen.

Volgens de oprichters van CryptoSeal Privacy werd de dienst met een bepaald begrip van de Amerikaanse wetgeving gestart en beheerd, maar zou dat beeld niet meer accuraat zijn. Aangezien het een Amerikaans bedrijf is, is het aan de Amerikaanse wetgeving gebonden. Omdat het bedrijf ook de privacy van gebruikers wil beschermen, is het daardoor niet meer mogelijk om de CryptoSeal Privacy VPN-dienst voor consumenten aan te bieden, zo staat in een verklaring op de website.

Sleutels

De Amerikaanse overheid kan via een "pen register order" providers verplichten om hun systeem aftapbaar te maken. Anders kan de provider gedwongen om de cryptografische sleutels, bijvoorbeeld de SSL-sleutels, af te staan. Hiermee kan de overheid dan het verkeer aftappen. De oprichters van CryptoSeal Privacy laten weten dat het technisch onmogelijk was om hun systeem aftapbaar te maken, wat ertoe zou kunnen leiden dat ze hun cryptografische sleutels moesten afstaan.

Om dat te voorkomen is de dienstverlening nu beëindigd. Alle cryptografische sleutels die voor het beheer van de dienst werden gebruikt zijn vernietigd, wat ook geldt voor gegevens die incidenteel tijdens het beheer van de dienst waren aangemaakt. CryptoSeal Privacy zegt dat het geen logbestanden bijhield. Gedupeerde klanten krijgen hun geld terug.

Het bedrijf laat verder weten dat het naar technische manieren zoekt om in de toekomst toch een VPN-dienst voor consumenten aan te bieden, waarbij het wel aan de Amerikaans wetgeving voldoet, zonder dat de privacy van gebruikers in gevaar komt. Een lanceerdatum voor deze dienst is nog niet bekend.

Reacties (2)
22-10-2013, 19:25 door Anoniem
waarbij het wel aan de Amerikaans wetgeving voldoet, zonder dat de privacy van gebruikers in gevaar komt.
nooit dus...
23-10-2013, 08:50 door schele
Of toch in ieder geval niet op Amerikaanse bodem.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.