image

Britten gaan IT-experts als cybersoldaat inzetten

maandag 30 september 2013, 11:29 door Redactie, 2 reacties

Het Britse leger gaat honderden IT-experts rekruteren die als 'cyberreservisten' zullen helpen met het verdedigen van het land in cyberspace. Dat meldt het Britse Ministerie van Defensie. De nieuwe reservisteneenheid genaamd 'Joint Cyber Reserve' zal naast de al bestaande strijdkrachten werken.

"Als antwoord op de groeiende cyberdreiging ontwikkelen we een volledig spectrum aan militaire cybermogelijkheden, waaronder offensieve mogelijkheden, om zo de militaire mogelijkheden van Groot-Brittannië te versterken", aldus Defensieminister Philip Hammond.

Ervaring

Volgens Hammond zijn de cyberreservisten een essentieel onderdeel in het verdedigen van de nationale veiligheid in cyberspace. "Dit is een fantastische mogelijkheid voor internetexperts in de industrie om hun vaardigheden voor het land in te zetten en onze vitale computersystemen en mogelijkheden te beschermen."

Het Britse leger zal vanaf morgen 1 oktober beginnen met het werven van de cyberreservisten. Reservisten die zich willen aanmelden hoeven niet over militaire ervaring te beschikken. Wel zal er een screening plaatsvinden.

Reacties (2)
30-09-2013, 12:11 door Anoniem
Naast een mooie collectie kleurige "cybersecurity"hoeden, nu ook een "cybersecurity"reservistenpet.

Wat een modebewuste beroepsgroep is het toch.
08-10-2013, 01:21 door Patio
Krijgen ze in het Verenigd Koninkrijk ook een cybermarine en cyberluchtmacht?

Ik heb overigens al tijdens mijn dienstplicht (77-2) voor defensie ICT-werk gedaan. Waar kan ik solliciteren?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.