image

Senatoren VS willen Nationale Garde tegen cyberaanvallen inzetten

woensdag 23 mei 2018, 13:06 door Redactie, 0 reacties

Twee Amerikaans senatoren hebben een wetsvoorstel geïntroduceerd dat het mogelijk maakt om de Nationale Garde tegen cyberaanvallen in te zetten (pdf). Het gaat dan met name om aanvallen die tegen de vitale infrastructuur zijn gericht. Volgens senatoren Maria Cantwell en Joe Manchin is de wetgeving nodig om de cybersecurity van vitale infrastructuur te versterken, zoals dammen, verkiezingssystemen en het elektriciteitsnetwerk.

De meeste vitale infrastructuur valt niet onder de federale overheid, waardoor lokale overheden deze systemen zelf moeten beveiligen. De "National Guard Cyber Civil Support Teams" moeten het gat tussen de cybersecurity van de federale overheid en lokale overheid dichten. De Nationale Garde moet aanvallen voorkomen en helpen bij incidenten, alsmede het organiseren van oefeningen en opstellen van best practices. Hierbij zal er met de beheerders van de vitale infrastructuur worden samengewerkt.

Het wetsvoorstel maakt tevens 50 miljoen dollar vrij voor het financieren van National Guard Cyber Teams. Het geld zal worden gebruikt om in elke staat dergelijke teams in het leven te roepen, alsmede van training, hardware en software te voorzien. Wanneer het wetsvoorstel door het Amerikaans Congres wordt behandeld is nog niet bekend.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.