image

Europese Databeschermingsraad houdt toezicht op AVG

vrijdag 25 mei 2018, 13:50 door Redactie, 3 reacties

Vandaag is de Europese Databeschermingsraad (EDPB) van start gegaan, een orgaan waarin alle nationale privacytoezichthouders uit de Europese Unie samenwerken bij hun toezicht op de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

De EDPB is de opvolger van Artikel 29-werkgroep (WP29), die nu is opgeheven. De Databeschermingsraad neemt besluiten en publiceert werkdocumenten en opinies met uitleg over de toepassing van de AVG en andere privacykwesties. Ook coördineert de EDPB de samenwerking tussen de Europese toezichthouders, zoals bij het uitvoeren van gezamenlijke onderzoeken.

"Als eerste gaan we binnen de EDBP aan de slag om alle beleidsafspraken en voornemens te bekrachtigen die we in de afgelopen periode hebben voorbereid", zegt Aleid Wolfsen, voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens. De EDPB bestaat uit alle voorzitters van de privacytoezichthouders van de EU en Nederland wordt door Wolfsen vertegenwoordigd.

Reacties (3)
25-05-2018, 17:50 door karma4
Er is een leegloop bij het AP. H lijk een one man benadering te gaan worden.
25-05-2018, 23:20 door Anoniem
Door karma4: Er is een leegloop bij het AP. H lijk een one man benadering te gaan worden.

Kwestie van wegkopen van goede mensen, toch?
26-05-2018, 13:26 door karma4
Door Anoniem: Kwestie van wegkopen van goede mensen, toch?
Wegkopen doen anderen wegpesten doe je zelf. Ik verwacht wel een voorstel dat de beloning van Aleid Wolfsen drastisch omhoog moet (ver boven Balkenende norm) omdat er geen goede mensen te vinden zouden zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.