image

Rusland vraagt Apple om hulp bij blokkeren van Telegram

dinsdag 29 mei 2018, 12:09 door Redactie, 6 reacties

De Russische autoriteiten hebben Apple om hulp gevraagd bij het blokkeren van de versleutelde chatdienst Telegram. In een brief aan de techgigant vraagt de Russische telecomtoezichthouder Roskomnadzor om te stoppen met het aanbieden van de Telegram-app in de Apple App Store.

Ook wil de toezichthouder dat Apple push-notificaties van Telegram aan Russische gebruikers blokkeert. Om "mogelijke acties" te voorkomen vraagt de toezichthouder wanneer Apple aan de oproep gehoor kan geven. De Russische autoriteiten besloten in april om Telegram te blokkeren. Om te voorkomen dat gebruikers toch via de chatdienst kunnen blijven communiceren werden eerder al 15 miljoen ip-adressen geblokkeerd, waaronder die van Amazon en Google.

De blokkade werd begin deze maand uitgebreid met 50 vpn-diensten en anonymizers die toegang tot Telegram bieden. Aanleiding voor de blokkade is dat de chatdienst de Russische geheime dienst geen sleutels wil geven waarmee de berichten van gebruikers zijn te ontsleutelen.

Reacties (6)
29-05-2018, 12:18 door Anoniem
Waarom vragens ze dat wel aan Apple en niet aan andere aanbieders? Hieruit blijkt overigens wel dat de IP blokkade niet afdoende werkt.
29-05-2018, 13:01 door Anoniem
Waarom vragens ze dat wel aan Apple en niet aan andere aanbieders? Hieruit blijkt overigens wel dat de IP blokkade niet afdoende werkt.

Google, Microsoft, Amazon... Apple is de zoveelste die aan de beurt is. Tal van bedrijven hebben al verzoeken gehad zowel m.b.t. verwijderen app als blokkeren IPs.
29-05-2018, 15:30 door Anoniem
Ik zou wel graag een Telegram-poxy willen opzetten, maar Ik heb geen verstand van van Telegram. Erg veel documentatie kon ik niet vinden over de poorten en protocols. Er draait hier squid, kan daar iets mee? Iemand ideeën?
29-05-2018, 20:16 door Anoniem
Telegram is toch niet veilig..
30-05-2018, 08:19 door Anoniem
Door Anoniem: Telegram is toch niet veilig..

En nu nog enige onderbouwing.
30-05-2018, 10:13 door karma4
Door Anoniem:
Door Anoniem: Telegram is toch niet veilig..

En nu nog enige onderbouwing.
Kun he ook vragen voor het aantonen dat telegram wel veig is.
Voor Apple ook ds technische onderbouwing voor iets wat gesloten is en enkel door Cook beweerd wordt. Wat is het bewijs?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.