image

Durov: Apple blokkeert Telegram-updates voor alle gebruikers

donderdag 31 mei 2018, 12:44 door Redactie, 6 reacties
Laatst bijgewerkt: 31-05-2018, 13:56

Apple blokkeert sinds april updates voor de iOS-versie van de versleutelde chat-app Telegram, waardoor de app niet volledig aan de nieuwe Europese privacywetgeving voldoet, zo heeft Telegram-oprichter Pavel Durov laten weten. De Russische autoriteiten begonnen in april met het blokkeren van Telegram.

Ook kreeg Apple vanuit Rusland het verzoek om Telegram uit de App Store te verwijderen. Sinds het verzoek heeft Apple alle Telegram-updates geblokkeerd. Het gaat hier om updates voor alle gebruikers, niet alleen die in Rusland, aldus Durov. Hierdoor voldoet de app op dit moment niet aan de nieuwe Europese privacywetgeving, zo laat hij verder weten.

Deze week werd bekend dat de Russische telecomtoezichthouder Apple om hulp heeft gevraagd bij het blokkeren van Telegram. Aanleiding voor de Russische blokkade van Telegram is dat de chatdienst de Russische geheime dienst geen sleutels wil geven waarmee de berichten van gebruikers zijn te ontsleutelen. Standaard maakt Telegram gebruik van versleuteling, maar dit is geen end-to-end-encryptie. Deze vorm van versleuteling wordt alleen in de "secret chats" functie aangeboden. Voor de normale chats, zowel privé als in een groep, maakt Telegram gebruik van server-client-encryptie.

Reacties (6)
31-05-2018, 13:04 door Anoniem
Kunnen wij niet gewoon het spel omdraaien en Rusland blokkeren, wat een gedoe. Ook vreemd dat Apple zich hiervoor laat lenen.
31-05-2018, 15:07 door Anoniem
Kunnen wij niet gewoon het spel omdraaien en Rusland blokkeren, wat een gedoe. Ook vreemd dat Apple zich hiervoor laat lenen.

Apple kan ook zorgvuldiger dit uitvoeren, zodat mensen buiten Rusland er geen last van hebben. Verder is het voor bedrijven kiezen of delen; of je houdt je aan de wet in landen waar je actief wilt zijn, of je trekt je terug. Je aan de wet houden is immers verplicht.
31-05-2018, 21:17 door Anoniem
"Je aan de wet houden is immers verplicht."

Er is een verschil tussen goed of slecht en legaal of illegaal. De wet is niet altijd wat wij, het volk willen of voor gekozen hebben. Dus ja je aan de wet houden is verplicht, maar mogen we aub zelf kiezen met welke app wij communiceren?
31-05-2018, 22:19 door Anoniem
Nee omdraaien kan niet. Rusland is de wet. Ieder land bepaald de regels en wetten en daar heeft Apple zich aan te houden. Apple bepaald de regels en wetten niet. Nadenken als je ergens commentaar op geeft graag.
01-06-2018, 08:43 door Anoniem
Misschien mist Apple het tegenhouden van updates op de Mac want ik kreeg zojuist naast een OS update ook een telegram update van hun binnen. Versie 1.3.0 geinstalleerd op 1 juni.

Volgens berichten is dit de belangrijkste reden waarom Rusland achter telegram aan gaat:
https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/telegram-ico-cryptocurrency-bitcoin-ton-a8334551.html
Tijd zal het leren.
01-06-2018, 10:45 door Anoniem
Het is toch van de gekke dat Apple bepaalt welke software ik wel en niet op mijn iphone kan installeren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.