image

Ticketbedrijf Ticketfly haalt websites offline na hack

vrijdag 1 juni 2018, 11:20 door Redactie, 3 reacties

Het Amerikaanse ticketbedrijf Ticketfly, dat vorig jaar nog voor 200 miljoen dollar door ticketplatform Eventbrite werd overgenomen, heeft haar websites en diensten offline gehaald nadat een aanvaller toegang tot de database en klantgegevens kreeg.

Op de frontpage van het bedrijf verscheen een afbeelding van Guy Fawkes en een tekst van de aanvaller. In een verklaring stelt Ticketfly dat het een onderzoek heeft ingesteld en bevestigt dat er klantgegevens zijn gecompromitteerd. Uit voorzorg is besloten om de verschillende websites waarop tickets voor evenementen worden aangeboden offline te halen. Wanneer de websites weer online komen kan het bedrijf niet zeggen. Evenementen en theaters die van Ticketfly gebruikmaken krijgen het advies om hun fans via "sociale kanalen" te bereiken en te adviseren om een identiteitsdocument en geprinte versie van hun ticket mee te nemen.

Reacties (3)
01-06-2018, 13:23 door Anoniem
Laat me raden: Er stond een nosql database open zonder authenticatie?
01-06-2018, 20:03 door Anoniem
Laat me raden: Er stond een nosql database open zonder authenticatie?
Want?
03-06-2018, 11:55 door Anoniem
Want er staan nog steeds duizenden nosql datasbases onbeveiligd online. Ransomware op nosql database plaatsen is zeer lucratief tegenwoordig.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.