image

Firefox gaat trackingbescherming duidelijker laten zien

vrijdag 1 juni 2018, 15:07 door Redactie, 0 reacties

Firefox biedt gebruikers de optie om allerlei soorten trackers te blokkeren, maar de optie zit weggestopt in de browserinstellingen. Met de lancering van Firefox 62 wil Mozilla dit echter veranderen. De trackingbescherming zal dan meteen zichtbaar zijn als gebruikers het "hamburgermenu" openen.

Dat is het menu dat via de drie strepen naast de adresbalk zichtbaar is. Zodra dit menu wordt geopend zien gebruikers de optie en kunnen die eenvoudig in- en uitschakelen, zo blijkt uit een melding op Bugzilla. Wanneer ingeschakeld zal de maatregel analytics trackers, social sharing trackers en advertentietrackers blokkeren.

Later dit jaar zal de trackingbescherming van de browser worden verbeterd, zodat gebruikers bepaalde trackers kunnen in- of uitschakelen en bijvoorbeeld ook cryptominers kunnen blokkeren. Ook zal Firefox bepaalde trackers gaan blokkeren die ervoor zorgen dat websites trager laden. De nieuwe optie is nu al zichtbaar in de Nightly-versie van Firefox en zal op 5 september onder alle gebruikers worden uitgerold.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.