image

Verdachten achter ceo-fraude van 18 miljoen euro opgepakt

maandag 4 juni 2018, 14:30 door Redactie, 1 reacties

De Franse gendarmerie, ondersteund door Europol en de Israëlische autoriteiten, heeft vier personen opgepakt die worden verdacht van het oplichten van bedrijven via ceo-fraude. Bij ceo-fraude worden bedrijven misleid om grote geldbedragen op de rekeningen van katvangers of de fraudeurs over te maken.

Zo sturen ceo-fraudeurs gespoofte e-mails naar medewerkers van de financiële administratie die van de directeur afkomstig lijken. Ook komt het voor dat de oplichters zich voordoen als een leverancier van het aangevallen bedrijf. De nu opgepakte verdachten zouden 24 organisaties in Europa voor een bedrag van meer dan 18 miljoen euro hebben opgelicht. De FBI liet onlangs nog weten dat ceo-fraude vorig jaar voor een schadepost van 675 miljoen dollar had gezorgd, waarmee het veruit de schadelijkste via het internet uitgevoerde misdaadvorm was die bij de Amerikaanse opsporingsdienst werd gerapporteerd.

Reacties (1)
04-06-2018, 18:27 door karma4
Ik moest het Europol artikel lezen om te begrijpen wat de Israëlische autoriteiten voor rol hadden. Vier nieuwe daders opereerden vanuit Israël.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.