image

MacOS krijgt betere privacyopties en wachtwoordmanager

dinsdag 5 juni 2018, 09:45 door Redactie, 4 reacties

Apple heeft gisterenavond een nieuwe versie van macOS aangekondigd genaamd Mojave, die onder andere verbeteringen op veiligheids- en privacygebied zal bevatten. Zo zal Safari automatisch sterke wachtwoorden genereren, invoeren en opslaan. Daarnaast zal de browser voor hergebruikte wachtwoorden gaan waarschuwen, zodat ze kunnen worden aangepast.

Ook op het gebied van trackingbescherming heeft Apple veranderingen doorgevoerd. Adverteerders kunnen internetgebruikers aan de hand van de eigenschappen van hun apparaat volgen. Er wordt dan een "fingerprint" gemaakt waarmee de gebruiker over het web te volgen is. Safari zal deze vorm van tracking tegengaan door alleen een vereenvoudigd systeemprofiel te delen. Daarnaast zal de Intelligent Tracking Prevention van Safari socialmediaknoppen gaan blokkeren. Deze knoppen zijn op tal van websites te vinden voor het delen of liken van content. Gebruikers kunnen via dergelijke knoppen worden gevolgd. Straks zijn gebruikers alleen nog door het geven van toestemming via deze knoppen te volgen.

Apple laat verder weten dat gebruikers meer controle over hun data krijgen. "Jouw informatie, jouw gezicht, jouw stem - ze zijn van jou en het is alleen aan jou om deze te delen met apps. MacOS Mojave vereist dat apps toestemming krijgen voordat ze de camera en microfoon op je Mac mogen benaderen. Hetzelfde geldt voor data zoals je berichtengeschiedenis en maildatabase", aldus het bedrijf. Wanneer macOS Mojave precies zal verschijnen is nog niet bekendgemaakt.

Reacties (4)
05-06-2018, 10:59 door Anoniem
Zo zo, op een enkele Linux distributie (nee, zeker geen Ubuntu) na doet geen enkel OS Apple dat op dit moment na.

Een nieuwe koers is ingeslagen door Apple, die van veiligheid en privacy.
05-06-2018, 13:16 door jh81
Nouja, dat mag ook wel :-)
Apple hoeft niet te verdienen aan gebruikersdata, Apple verdiend goed aan de verkoop van hardware en diensten.

Je kan het er mee eens zijn of niet, maar niets in de wereld is gratis. Dus of je moet verdienen op diensten ofzo, OF je moet verdienen door je data door te verkopen.

Apple doet het eerste, Facebook doet het laatste.
Ik vraag me wel eens af hoeveel mensen er beginnen te steigeren als Facebook ineens geld gaat vragen voor het gebruik.
Ik denk dat 90% liever hun data door laat verkopen, dan geld betalen voor Facebook. Apple gebruikers betalen liever wat meer voor hun hardware (over het algemeen) dan dat hun data doorverkocht word.
06-06-2018, 17:46 door Anoniem
Jeetje wel erg laat hoor voor een super goed mega super OS voor dummies en luie mensen. Dit kan echt niet hoor anno 2018... het ergste is dat de nieuwe versie pas einde dit jaar beschikbaar word en er nog steeds bugs in kunnen zitten. Ook schijnen er nog vele andere kind onvriendelijke gaten te zijn.... ik maak me wel zorgen nu. Dit nieuws toont ook weer aan dat het droevig gesteld is met apple. Dacht dat ik met mn macbook toch echt wel i pro was!

i, me en de rest
07-06-2018, 11:23 door Anoniem
Door Anoniem: Jeetje wel erg laat hoor voor een super goed mega super OS voor dummies en luie mensen. Dit kan echt niet hoor anno 2018... het ergste is dat de nieuwe versie pas einde dit jaar beschikbaar word en er nog steeds bugs in kunnen zitten. Ook schijnen er nog vele andere kind onvriendelijke gaten te zijn.... ik maak me wel zorgen nu. Dit nieuws toont ook weer aan dat het droevig gesteld is met apple. Dacht dat ik met mn macbook toch echt wel i pro was!

i, me en de rest


hahahaha..
hou m'n buik vast , ik schud van het lachen..

zucht.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.