image

Google vereenvoudigt end-to-end-encryptie voor push messages

woensdag 6 juni 2018, 10:13 door Redactie, 0 reacties

Google heeft het eenvoudiger voor app-ontwikkelaars gemaakt om end-to-end versleutelde berichten naar hun gebruikers te versturen. De internetgigant biedt app-ontwikkelaars Firebase Cloud Messaging (FCM), dat voorheen bekend stond als Google Cloud Messaging (GCM).

Dit is een platform waarmee app-ontwikkelaars kosteloos berichten naar Android-, iOS- en webapplicaties kunnen versturen. Voor de communicatie met FCM maken ontwikkelaars gebruik van https. Berichten die de ontwikkelaar naar de gebruiker verstuurt zijn echter niet end-to-end versleuteld, tenzij er speciale maatregelen worden genomen. Iets wat voorheen de nodige technische kennis en inzet vereiste, aldus Google.

Om de implementatie van end-to-end versleutelde push messages voor app-ontwikkelaars te vereenvoudigen heeft Google nu een nieuwe opensourcebibliotheek genaamd Capillary aangekondigd. Deze bibliotheek biedt ook de mogelijkheid om berichten te versturen die alleen op ontgrendelde toestellen kunnen worden ontsleuteld. Zo kan de app-ontwikkelaar berichten met gevoelige inhoud versturen die versleuteld blijven totdat de gebruiker zijn toestel heeft ontgrendeld en ontsleuteld. Google benadrukt dat alleen push messages door Capillary worden ondersteund en het niet bedoeld is voor peer-to-peer messaging.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.