image

Mozilla: Facebook moet beter zijn best doen

woensdag 6 juni 2018, 11:05 door Redactie, 4 reacties

Facebook moet beter zijn best doen als het gaat om transparantie, zo stelt Mozilla naar aanleiding van berichtgeving dat de sociale netwerksite telefoonfabrikanten toegang tot de data van gebruikers gaf. "Facebook moet nog veel doen om eerlijk tegenover gebruikers te zijn en transparant te zijn over wie hun data heeft", aldus Mozillas Denelle Dixon.

Al in maart hekelde Mozilla de transparantieproblemen bij Facebook en besloot daarop het adverteren op de sociale netwerksite te staken. "Ondanks een hoorzitting voor het congres en grote pr-campagnes moet Facebook deze problemen nog steeds klaarblijkelijk oplossen", gaat Dixon verder. Facebook stelde in een reactie op de berichtgeving dat het contracten met de fabrikanten had gesloten om misbruik tegen te gaan.

"Hoewel die contracten belangrijk zijn, nemen ze niet de noodzaak weg om transparant tegenover gebruikers te zijn en hen controle te geven. Door iets anders te beweren, zoals Facebook hier heeft gedaan, laat zien dat het bedrijf nog steeds veel heeft te leren", besluit Dixon.

Reacties (4)
06-06-2018, 14:12 door Anoniem
Het bedrijf heeft nog veel te leren, maar wie gaat het ze "afleren"?

Jodocus Oyevaer
06-06-2018, 15:22 door Anoniem
Mensen: zo veel mogelijkk stoppen met die shit.
Maar ja mensen zijn zo verguld,verliefd op zichzelf dat alles gedeeld moet worden.
06-06-2018, 17:35 door Anoniem
Facebook daar zou je mee kunnen stoppen,maar wat dacht je van werk?

Zoals de nieuwe jongere en midden generatie mensen nu mee opgroeit.

Kun je nog stoppen met het nieuwe werken dus
algoritmes?

Als je niet mee wilt werken aan algoritmes heb je gewoon geen werk en geen geld zo simpel is het.
06-06-2018, 21:33 door Anoniem
Het geld ligt niet in Amerika. Het lijkt er wel te liggen, gebaseerd op nep-beurswaardes, die op hun beurt weer voor een heel vet deel zijn bepaald op het vrolijk en straffeloos manipuleren van de grootste economie van de wereld: de gezamenlijke Europese Unie. En die vlieger gaat niet helemaal meer op. Het is ook bepaald door met kunstjes zogenaamd je hoofdkantoor in Europa te hebben om ook nog eens bijna helemaal geen belasting te betalen. En die vlieger gaat ook al niet meer op.

Op de beurs was mijn facebook account misschien wel 1000 dollar waard. En mijn gmail account ook. En dan hebben we nog mijn Amazon account. Maar die heb ik dus allemaal niet meer. Want als je binnen de beste economie van de wereld woont, en je gelooft nog dat je zonder al die mooie systemen nooit meer geld kunt verdienen, dan zit er toch wat scheef in al die sprookjes. En wordt het tijd dat zij zich eens gaan aanpassen aan ons.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.