image

Belgische overheid lanceert quiz om internetkennis te testen

vrijdag 8 juni 2018, 12:02 door Redactie, 7 reacties

De Belgische overheid heeft een online quiz gelanceerd om de internetkennis van Belgische burgers te testen. "Te weinig mensen beschikken over goede digitale vaardigheden, wat voor problemen kan zorgen in hun privé- en beroepsleven", aldus het ministerie van Economische Zaken.

Volgens de Belgische politie beschikte vorig jaar slechts 31 procent van de Belgen over gevorderde digitale vaardigheden, terwijl meer dan helft van de Belgische bevolking slechts basis- of oppervlakkige kennis heeft. Daardoor zouden deze mensen eerder het slachtoffer van allerlei scams worden. Verder heeft één op de zeven Belgische huishoudens geen internet.

In "Digital Duel", zoals de quiz genoemd wordt, komen verschillende zaken en vaardigheden voorbij. Zo moeten deelnemers phishingsites zien te herkennen, uitleggen wat ze doen bij een gestolen telefoon en of er regelmatig back-ups worden gemaakt. Ook vraagt de quiz om een sterk wachtwoord te maken. Hierbij valt op dat gebruikers het advies krijgen om bij het maken van een wachtwoord "hoofdletters, symbolen en/of hoofdletters" toe te voegen, terwijl beveiligingsexperts steeds vaker het gebruik van passphrases (wachtzinnen) aanraden.

Reacties (7)
08-06-2018, 12:12 door Anoniem
Vraag me af of de quiz zelf zelfs maar het verschil maakt tussen "het internet" en "het wereldwijde web".
08-06-2018, 12:24 door Anoniem
Het streven naar en een begin van het invoeren
van een toekomstig internet-surfbewijs.
08-06-2018, 13:20 door Anoniem
Eerste domme vraag: wat is de naam van de CEO van NETFLIX? Laat ik dat nou niet weten!! Digital Duel
08-06-2018, 16:31 door Anoniem
Door Anoniem: Eerste domme vraag: wat is de naam van de CEO van NETFLIX? Laat ik dat nou niet weten!! Digital Duel
Het ging erom of je instaat bent om dat binnen 3 minuten op te zoeken.
08-06-2018, 21:51 door [Account Verwijderd]
Bij challenge nummertje 5 of zo moest ik een plaatje voorzien van een persoonlijke noot. De Mona Lisa met een snorretje dan maar. (hik)
Guttegut... dat is toch bulderen van het lachen zeg. Krijg ik nu een poezieplaatje met een 10 zoals op de kleuterschool in mijn tekenschrift?
Op naar de volgende Challenge die ik pardoes vanwege 'appelflauwte' vergeten ben te recapituleren. Verzuchting: bestaat de Humo nog, beste zuiderburen?
Hierna kreeg ik een mededeling over 2018 in combinatie met een ietwat denigrerende opmerking dat ik geen Smartphone had, waarna de volgende Challenge zich aandiende: of ik dat plaatje van de besnorde Mona Lisa even (aanname/vooroordeel) op mijn social media account wilde etaleren....... Wablief??

Nou hier dan: Alt-F4

Mijn altijd hoogeachte dunk van de Zuiderburen is door deze stormvloed van onbenul abrupt tot een dieptepunt gedaald.
09-06-2018, 12:19 door Anoniem
Door Aha: Mijn altijd hoogeachte dunk van de Zuiderburen is door deze stormvloed van onbenul abrupt tot een dieptepunt gedaald.
Altijd leuk als je je eigen dunk hoog acht.

Maar let even op, je legt hier sterk de nadruk op "Belgische" in "Belgische overheid". Als je kijkt naar wat onze overheid er van bakt zou ik die nadruk toch even anders leggen.
10-06-2018, 23:42 door Anoniem
Door Aha:waarna de volgende Challenge zich aandiende: of ik dat plaatje van de besnorde Mona Lisa even (aanname/vooroordeel) op mijn social media account wilde etaleren....... Wablief??

Nou hier dan: Alt-F4

Mijn altijd hoogeachte dunk van de Zuiderburen is door deze stormvloed van onbenul abrupt tot een dieptepunt gedaald.

Er stond ook duidelijk bij dat je het natuurlijk niet echt ging delen, het ging om het principe. Goed bezig ...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.