Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

Stop Killer Robots (AI, Google, LAWs)

30-05-2018, 23:08 door Anoniem, 46 reacties
Is Google slim of sluw?

Google kwam vandaag in het nieuws: https://www.nu.nl/internet/5291129/google-wil-kunstmatige-intelligentie-niet-inzetten-legerwapens-vs.html#coral_talk_wrapper. Dan is je eerste reactie: Wow wat goed en nobel van Google! Toch?

Maar bij nader inzien lijkt het of Google een soort van goodnews show in de media brengt naar aanleiding van een reactie op de succesvolle actie van Stop Killer Robots: https://www.stopkillerrobots.org/2018/05/google/.

Is Google slim of sluw?
Wie het weet mag het zeggen.


Oh ja nog even de volgende richtlijn voor de discussie op mijn topic:
- de volgende reacties neem ik niet serieus:
- reacties van minder dan 20 woorden
- reacties waarin het woord roverheid wordt gebruikt
- reacties waarin de lezer niet laat blijken dat IT wel degelijk iets te maken heeft met ethiek
- kettingreactie van reactie op een reactie (direct reageren op topic is wenselijker)
- reacties waarin je Google helemaal afmaakt (Google doet ook wel eens goede dingen)


Interessante artikelen:
- https://www.nytimes.com/2018/05/30/technology/google-project-maven-pentagon.html
- https://futureoflife.org/open-letter-autonomous-weapons/
- https://www.clearpathrobotics.com/2014/08/clearpath-takes-stance-against-killer-robots/
- https://www.youtube.com/watch?v=BCekJh_S164&feature=youtu.be
Reacties (46)
31-05-2018, 09:39 door jelluh24
google is stom en heeft niks met ethiek te maken komt door de roverheid haha doei
31-05-2018, 12:29 door [Account Verwijderd]
Door TS, 30-05, 23:08 uur:...Is Google slim of sluw?...

Beiden. Net als (individuele) mensen. Maar dat ik hiermee de absolute waarheid verkondig? Neen, en bovendien: absolute kennis bestaat niet.
31-05-2018, 13:07 door Anoniem
Door Aha:
Door TS, 30-05, 23:08 uur:...Is Google slim of sluw?...

Beiden. Net als (individuele) mensen. Maar dat ik hiermee de absolute waarheid verkondig? Neen, en bovendien: absolute kennis bestaat niet.
Precies 20 woorden, hij neemt je nog net serieus.
31-05-2018, 13:21 door Anoniem
"Oh ja nog even de volgende richtlijn voor de discussie op mijn topic:"

Mooi man, we hebben eindelijk de eigenaar van het internet gevonden.

"Roverheid" mag uiteraard wel, zolang de moderators van Security.nl dat niet bannen, en jouw topic is denk ik meer hun topic dat jij ingrengt.
IT heeft niet meer met ethiek te maken dan supermarkten en stratenmakers, omdat IT een middel is om een doel te bereiken. als je ethiek gaat afdwingen met techniek, kom je op een punt waarop mijn ethiek inferieur is tem opzichte van de jouwe, zolang jij de techniek beheert. voorbeeld: dat stomme google die mijn account afsluit omdat ik ooit een keer 13 was. (ownee dat is twitter). of Youtube (google?) die video's verwijdert die niet voldoen aan de preutsheid van Amerika.
31-05-2018, 13:22 door Anoniem
Mensen zijn veels te bang voor Google.

Puur en alleen omdat google data verzameld en hierdoor gerichte andvertenties aanbiedt, en omdat onderzoekers elke keer aantonen dat google een schier eindeloze rij van zoekgegevens van je heeft opgeslagen.
31-05-2018, 16:27 door Anoniem
Wat ik niet begrijp is dat mensen het gevaar van zelfdenkende robots niet inzien, er is denk ik nog steeds geen
foutloos programma geschreven en dat gaat ook niet gebeuren met de software in deze robots.
En wat deze dan doen dat kun je niet voorspellen.
31-05-2018, 16:56 door Anoniem
Door Anoniem: Wat ik niet begrijp is dat mensen het gevaar van zelfdenkende robots niet inzien, er is denk ik nog steeds geen
foutloos programma geschreven en dat gaat ook niet gebeuren met de software in deze robots.
En wat deze dan doen dat kun je niet voorspellen.
Dat kun je prima voorspellen, omdat een automatische koelkast nu eenmaal geen banden kweekt en met 250 per uur er vandoor gaat.
Wel kan een automatische tesla terug naar de garage rijden als je je termijn niet betaalt.

Uiteraard is een autonome robocop een uitdaging, als je de definitie van "misdaad" een beetje ruw omschrijft, en het hele idee van skynet/terminator beschrijft je vrees volgens mij prima.
31-05-2018, 16:59 door Anoniem
Een kolonie mieren is ook een robot. Een hele interessante trouwens. En sommige kunnen lelijk steken ook.

Al die kunstmatige intelligenties staan nog bij lange na niet op het niveau van een mens. Een humaan mens. Een mens die creatief is. Een mens die ineens denk, ik schiet toch maar niet. Ik kan niet gelijk uitleggen waarom.

Al die kunstmatige intelligenties worden commercieel misbruikt. Om ons een rad voor ogen te draaien. De beste kunstmatige intelligentie is nog niet eens in staat om te functioneren op het niveau van een pasgeboren baby. Het kan wel truukjes uithalen. De Turing test. Dat je bijna gaat denken dat. Eliza deed dat al (een heel kort programma dat een psychologisch gesprek aangaat). Een pop met een bijna echt gezicht, en alles beweegt. Maar het blijft wizzard of OZ. Er was ooit, ik geloof in Zweden, een beroemde oude oplichter. Die beweerde dat hij de computer had uitgevonden die alles wist. Jaren 50 of zo (help me eens met de naam?). Heel de wereld kwam kijken en geld brengen om het wonder te aanschouwen. Wat er uit de ponsbanden en -kaarten rolde. De man ging zelf door de mand toen hij tikfouten maakte. Hij bleek zelf verstopt in de ponsbandmachine, en zat een beetje nauw in dat kastje. Gewoon scam.

We zien het opnieuw gebeuren. Een spelletje schaak of Go kunnen ze winnen. Met heel veel computerkracht. Maar denken?

Het doel is dat jij en ik dan maar stoppen met denken.

Dat Google in dit geval niet wil mee werken aan "slimme drones" is ook gewoon marketing. Dat ze al zo slimme dingen hebben, vergeet het maar om zelf nog te denken. En dat is gewoon Wizzard of Oz. Een ouwe vent achter een gordijn. Of verstopt in een ponskast.

Goochelen heette dat vroeger. Blijft leuk om te zien. Voor als het echt zou kunnen. Maar je weet waar je naar kijkt. Want als je Hans Kazan vraagt om de lotto van volgende week te voorspellen, dan denk ik dat je hem alsnog niet gaat winnen. wat je snel weer vergeet, want je bent ineens je horloge kwijt! Die je van Hans dan natuurlijk weer netjes terug krijgt. Over Google ben ik niet zo zeker. Of die ook zo netjes Goochelen.
31-05-2018, 17:15 door Anoniem
Het slechts denkbare scenario is als je empathieloze , psychopathische AI gaat creëren, die lijkt op de elite, die ze aanstuurt, net zoals deze elite op hun beurt ook weer Google, facebook etc. aansturen. Het recent manipuleren door facebook en Cambridge Analytica is geen op zichzelf staand incident. Daar wilt men heen en daar wil ik ten minste niet heen.

Als dat scenario kan doorgaan, doordat de mensheid niet op tijd wakker genoeg is, kom je in een digitale matrix-wereld te zitten, die heel veel zal lijken op de hel, zoals beschreven bij Dante of zoals geschilderd door een Hieronymus Bosch.

Wat doet Google om dat niet te laten gebeuren als het onderdeel is van hun core business, als ze hun absolute monopolie positie willen handhaven? Als ze in Mainland China de doos van Pandora al open hebben laten staan en als de marxistisch linkse intelligentsia ook in de USA de overhand krijgen met hun globale natte droom? Wat dan?

Voorlopig hebben we alleen onszelf nog om ons te beschermen, door niet alles te delen met Internet, door goed script en ad-blokkering in te stellen, een VPN dienst te gebruiken, in de hoop dat Big Brother ons niet via micro-targetting op de korrel of in het sleepnet neemt.

Er isal door de huidige jeugd bijvoorbeeld verveeld reageert als er gepraat wordt over Mussert en de NSB, ze kennen de eigen geschiedenis nauwelijks en dat is de beste manier om die nog eens te gaan herhalen. Als een generatie geen weet meer had van de pogrom na zo'n 75 jaar stond de volgende voor de deur. En nu met AI zou dat nog wel eens een graadje slimmer kunnen zijn.

Jodocus Oyevaer
31-05-2018, 20:01 door karma4
Er is een publieke uiting gedaan door google dat is slim.
Je kunt beter niet tegen de publieke opinie ingaan je kan hem wel manipuleren.
Wat er niet officieel gebeurt is wat anders Er kunnen best via deelneming gen of officieel oneigenlijk gebruik nog heel wat zaken geleverd worden.
Met open source is er geen verbod op hergebruik.
31-05-2018, 21:42 door Anoniem
Google is zo slim als de grootste dino. Helft van de hersens in de kop. De andere helft achter in de rug. Want lange communicatielijnen. Best wel slim. En uitgestorven. Best wel zonde. Maar er was al wat beters in de maak. Als je nog steeds bezig bent het "van hun kant te bekijken" terwijl je dondersgoed weet dat dat niet wederzijds is. Dan had je beter eencellig gebleven. Want eencelligen hoeven niks te begrijpen. Dan ben je expendable juichvee. Doet nog es klappen? Niet janken later. Koop een nieuwe telefoon! Dan lijk je tenminste nog slim.
01-06-2018, 10:09 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 01-06-2018, 10:58
Door Anoniem: Het slechts denkbare scenario is als je empathieloze , psychopathische AI gaat creëren, die lijkt op de elite, die ze aanstuurt, net zoals deze elite op hun beurt ook weer Google, facebook etc. aansturen. Het recent manipuleren door facebook en Cambridge Analytica is geen op zichzelf staand incident. Daar wilt men heen en daar wil ik ten minste niet heen.

Als dat scenario kan doorgaan, doordat de mensheid niet op tijd wakker genoeg is, kom je in een digitale matrix-wereld te zitten, die heel veel zal lijken op de hel, zoals beschreven bij Dante of zoals geschilderd door een Hieronymus Bosch.

Wat doet Google om dat niet te laten gebeuren als het onderdeel is van hun core business, als ze hun absolute monopolie positie willen handhaven? Als ze in Mainland China de doos van Pandora al open hebben laten staan en als de marxistisch linkse intelligentsia ook in de USA de overhand krijgen met hun globale natte droom? Wat dan?

Voorlopig hebben we alleen onszelf nog om ons te beschermen, door niet alles te delen met Internet, door goed script en ad-blokkering in te stellen, een VPN dienst te gebruiken, in de hoop dat Big Brother ons niet via micro-targetting op de korrel of in het sleepnet neemt.

Er isal door de huidige jeugd bijvoorbeeld verveeld reageert als er gepraat wordt over Mussert en de NSB, ze kennen de eigen geschiedenis nauwelijks en dat is de beste manier om die nog eens te gaan herhalen. Als een generatie geen weet meer had van de pogrom na zo'n 75 jaar stond de volgende voor de deur. En nu met AI zou dat nog wel eens een graadje slimmer kunnen zijn.

Jodocus Oyevaer

Het besef dat het absolute (demonische) kwaad altijd latent aanwezig is verdwijnt of wordt oninteressant naarmate de tijdspanne dat het zich manifesteerde steeds verder terug in de geschiedenis komt te liggen.
Totaal paradoxaal is het feit dat de beste manier om het besef van de gevolgen van gruwel/oorlog/conflict/ellende levend te houden niet bestaat uit maar blijven herinneren/herdenken, maar om het werkelijk te ondervinden.
Vanuit westerse gezichtspunten waren de jaren '60, '70 en '80 daarom veilig te noemen en in de jaren '90 kenterde deze toestand met het Joegoslavië conflict. Sindsdien is het besef over wat een (pandemisch) oorlogsconflict inhoudt toch alleen maar verder verwaterd.
Interessant vind ik dat met de zegetocht van de computer tegelijkertijd het realiteits/historisch besef omgekeerd evenredig afneemt.
Een enkel typisch voorbeeld daarvan zie je in de Japanse documentaire genaamd 'White light, black rain' uit 2007 over de atoombom op Hiroshima op 6 augustus 1945 die ook is opgenomen in Hiroshima. Daarin worden twee pubermeisjes gevraagd waar voornoemde datum hen aan doet denken. Een daarvan antwoordt dat het de dag is waarop Michael Jackson overleed.
https://wikivividly.com/wiki/White_Light/Black_Rain:_The_Destruction_of_Hiroshima_and_Nagasaki
01-06-2018, 12:25 door Anoniem
Uit jouw reactie, beste Aha, maak ik op, dat dit niet alleen een interessant gegeven is, maar ook een gevaarlijk gegeven.

Anderen kunnen daar heel anders over denken. Ik kom uit de tijd van Big Radio London, de gouden glans straalt af van onze antennes. We won't be fooled again, zong The Who. De generatie der ouwe knakkers dus, maar altijd jong van geest gebleven en openstaand voor elk digi-nieuwtje

Gewoon geluid streeft dus altijd naar lineair te zijn en met richtgeluid kan je hele vreemde effecten krijgen o.i.v. van warmte e.d. Jij hoort muziek op bed en je partner naast je kan lekker doorknorren, want die hoort geen ene mallemoer. Licht was ook ongericht tot de komst van de laser. Aan de ene kant leven we nog in de tijd van de petroleumbrander, aan de andere kant al in het tijdperk van de cyborg en consorten.

Als het "dunning-kruger effect" dus alleen maar door digitalisering gaat toenemen en de zichzelf overschattende weinig wetende en met weinig kennisbagage rondlopende massa toeneemt en de zelfstandige denkers met relevante kennis navenant afneemt of overvleugeld worden door manipulerende AI ten dienste van een de mensheid hoedende elite (namens de Lichtbrenger), ......geeft dan mijn portie maar aan fikkie.

Vaak hoor je dan de verontschuldiging maar deze jonge generatie heeft heel andere interessen. Doch veel historisch besef en een apart setje Algemene Kennis op niveau, dat heeft men niet. Het is net als de tegenstelling tussen oude adel en de nieuwe rijken. De een heeft nog besef van "hoe het heurt" en weet zich te gedragen met mossel en slak, de ander geeft zijn of haar voornaam door voor op de Capuccino beker of deelt nog wat algemene wijsheden met Ali de patafilosoof bij vlaamse friet met joppi saus en roti-kipnuggets (met tamarinde natuurlijk).

De wereld is anders geworden sinds ik als dertienjarige voorgelezen kreeg op het lyceum door de moeder van een senator van de Eerste Kamer van vandaag. Dat gebeurde nog in de jaren zestig op zaterdagmorgen en het hele dikke boek heette "Kees de Jongen".

Nu leven we in de tijd dat je overal een masterclass kan lopen (of moet ik zeggen kopen) en je rustig kan beweren in de VS dat Frankrijk de hoofdstad is van Parijs, dat wat je je nog herinnert van je basketball opleiding. Dan is de link naar de acceptatie van de onomstotelijke waarheid van de "weapons of mass destruction"snel gemaakt en wie of wat kritiseert je dan nog.

Ik verwelkom de digitale zegeningen, maar blijf er vooral naast lezen en zelf nadenken. De oude dingen die je leerde zoals de dagen tellen van de maanden op de knokken van twee naast elkaar gelegde handen. Het was zo dom nog niet.

In sommige landen gaat de ouderwetse klok van de wand t.b.v. de digitale. Wel jammer voor de Babyloniers die voor het eerst het platte vierkant 360 graden maakten en aan de wand hingen. Wordt dit geen "mene, mene, tekel?". We komen tijd te kort, druk-druk-druk.

groetjes van,

Jodocus Oyevaer
01-06-2018, 13:00 door Anoniem
Oh ja nog even de volgende richtlijn voor de discussie op mijn topic

Moet je anderen echt op zo'n denigrerend toontje te woord staan ? Mijn interesse in je topic is weg, met je ''richtlijn''. Wie denk je wel dat je bent.....
01-06-2018, 13:20 door Anoniem
Of google nu waarschuwt of niet. Het gaat mij meer om de boodschap. Overigens gebruikt Google zelf ook AI.

Zodra AI straks echt een vlucht neemt door de juiste software en hardware door de inzet van quantum technologie waar grote bedrijven nu al miljoenen in investeren) en de AI in staat zal zijn om haar eigen software te herschrijven door een soort gevorderde neurale network technologie inclusief i/o mogelijkheden, dan is het hek van de dam.

We spelen met vuur als dit een ongecontroleerde vlucht neemt.

Zeker als onze maatschappij steeds meer op AI gaat leunen vanwege financiele belangen. En dit doet het al kijk maar naar die beurs transacties die in milliseconden worden genomen.

De ethiek is nu al soms ver te zoeken.

Persoonlijk ben ik van mening dat een hamster nooit regels kan verzinnen voor een mens waar die zich aan moet houden.
Wij zijn die hamster straks.

M.a.w. tegenhouden nee (vooruitgang hou je niet tegen) maar gebruiken wel maar wel onder stricte regels zodat het nooit een vlucht kan nemen.

En die stricte regels...tja daar zit hem nou net het knelpunt.

Hoe kun je een hogere intelligentie straks intomen? Echt niet met die paar Azimov hamster regeltjes...uit het verleden.

Als we kijken naar de mensheid ...er worden nu al door de politiek wereldwijd beslissingen genomen die naar mjn inzien niet geheel ethisch verantwoord zijn. Is in het kader van overleven de massa altijd leidend?
01-06-2018, 19:59 door Anoniem
Maar wat ook niet helpt is het inperken van opinies op voorhand, omdat het jouw opinie niet is en je een zogenaamde "bredere" waarheid aanhangt. Zo werkt de MSM journalistiek ook al jaren en daardoor zijn bepaalde onderwerpen al niet meer bespreekbaar of legt men zich zelf restricties op. Men wil immers niet zijn of haar baan kwijt. De topic starter stelt ook al zulke, beperkingen voor deelname aan "zijn" draad. Of het ironie is of niet, wordt niet meer zonder meer begrepen, want dat kan uitgelegd worden als hautain gedrag. Overigens krijgen we niet de kans het te duiden via emoticons.

Geen maatschappelijke manco's of niveau's aanhalen, want dat botst met de "iedereen is even belangrijk"-regel en een "wij schaffen onszelf af" model. De huidige tegenstelling tussen het links-globale Google en facebook denken aan de ene kant en aan de andere kant het alternatief, dat slechts verkettering verdient als: "Gelooft nog in land, streek, regio met de bijbehorende talen, zaken en gebruiken", wordt alleen maar meer en meer onoverbrugbaar.

Heeft iemand zich net laten "ombouwen" wordt die aangesproken als "beste reiziger"en hij of zij had zo graag eens een keer "mijnheer" of in het tegenoverliggend geval "mevrouw" uit de luidspreker horen komen. Heeft "common gender" hem of haar weer net ingehaald.

Als AI wat het bovenstaande betreft ook de teneur gaat zetten, dan wordt alles wel heel eng en eenzijdig en nemen de tegenstellingen toe of is er voor een deel van de maatschappij gewoon geen plaats meer. Waar gaat dat heen? Asimov heeft daar weer net niets over geschreven, ik had het graag eens geweten.

Jodocus Oyevaer
08-06-2018, 21:42 door Anoniem
Heel sluw want het leidt af van Google zelf.

Wat is Google?
Een searchengine?
Een bedrijf dat allerlei services levert?
Iets anders?

Is Google misschien voor 1% een searchengine en dienstverlener en 99% een A.I. bedrijf?

Hoe weet ik of de A.I. niet weaponized is?
Hoe weet de gemiddelde Google developer wat onder de motorkap ligt?
Bij negatief antwoord, hoe weet ik dit zeker?
Bij positief antwoord, benieuwd naar nieuwe inzichten en hoe dit ons beinvloedt. (positief en negatief)
09-06-2018, 09:05 door Anoniem
Oh ja nog even de volgende richtlijn voor de discussie op mijn topic:
- de volgende reacties neem ik niet serieus:
- reacties van minder dan 20 woorden
- reacties waarin het woord roverheid wordt gebruikt
- reacties waarin de lezer niet laat blijken dat IT wel degelijk iets te maken heeft met ethiek
- kettingreactie van reactie op een reactie (direct reageren op topic is wenselijker)
- reacties waarin je Google helemaal afmaakt (Google doet ook wel eens goede dingen)

tl;dr. Dont care anymore. Ga je nu ook al dicteren hoe ik hier mag gaan reageren? mafkees
09-06-2018, 12:19 door Anoniem
Door Anoniem:
Oh ja nog even de volgende richtlijn voor de discussie op mijn topic

Moet je anderen echt op zo'n denigrerend toontje te woord staan ? Mijn interesse in je topic is weg, met je ''richtlijn''. Wie denk je wel dat je bent.....

Helemaal mee eens.....
09-06-2018, 14:47 door Anoniem
Haha wat zijn we weer snel getriggerd. Reageer gewoon zoals je wilt reageren, en als je reactie niet voldoet aan de "richtlijn" en de topicstarter je niet serieus neemt, so what? Ook goed om te weten dat anoniem 12:19 het ergens helemaal mee eens is... (het wordt een rommeltje hier)

Het gaat over killer robots, AI en Google. Zeg daar iets over.
09-06-2018, 18:12 door choi
De volgende topic-starters neem ik niet serieus:
Pretentieuze sukkels die anoniem een topic starten op een forum waarvan zij niet de eigenaar zijn, en daarbij ook nog eens eenzijdig de voorwaarden van de discussie willen opleggen aan anderen.
10-06-2018, 10:24 door Anoniem
Wat is het nut van een off-topic discussie?
Het onderwerp is niet richtlijnen voor een goede discussie maar of Google AI in mag zetten om mensen te doden.
10-06-2018, 23:27 door Anoniem
Door Anoniem: Wat is het nut van een off-topic discussie?
Het onderwerp is niet richtlijnen voor een goede discussie maar of Google AI in mag zetten om mensen te doden.
Het mag niet. Niemand mag dat, maar er is in de nabije toekomst vast wel een bad guy die Google AI of soortgelijk wel inzet voor zijn minder nobele doelen. Daar moet Google op anticiperen.
11-06-2018, 08:12 door Anoniem
Het inzetten van autonome robots in bijvoorbeeld grensbewaking zo een goede oplossing zijn voor het dilemma om wel/niet de grens te bewaken door het vuur te openen op ongewapende personen die de grens willen oversteken. De grens moet bewaakt worden anders is het geen grens. Nu is een grens niet echt meer een grens want er komen duizenden mensen door heen ondanks dat het niet mag.
Robots lossen dat probleem zonder emotie op. Hoeft maar een paar keer en ook de illegalen beseffen dat....
11-06-2018, 12:49 door Anoniem
Door Anoniem: Het inzetten van autonome robots in bijvoorbeeld grensbewaking zo een goede oplossing zijn voor het dilemma om wel/niet de grens te bewaken door het vuur te openen op ongewapende personen die de grens willen oversteken. De grens moet bewaakt worden anders is het geen grens. Nu is een grens niet echt meer een grens want er komen duizenden mensen door heen ondanks dat het niet mag.
Robots lossen dat probleem zonder emotie op. Hoeft maar een paar keer en ook de illegalen beseffen dat....
Hoezo mensen die Noord-Korea ontvluchten worden toch ook door gewone mensen afgeschoten, daar heb je
geen robots voor nodig maar psychopaten.
Ik vraag mij af hoe een mens deze opmerking kan maken, dan ben je toch niet menselijk zijn volgens mij.
11-06-2018, 15:19 door karma4
Door Anoniem:
Hoezo mensen die Noord-Korea ontvluchten worden toch ook door gewone mensen afgeschoten, daar heb je
geen robots voor nodig maar psychopaten.
Ik vraag mij af hoe een mens deze opmerking kan maken, dan ben je toch niet menselijk zijn volgens mij.
Niet alleen Noord korea. Met nationalisme heb je een cultuur te pakken
Je kan mensen in gevoelloze robots omvormen met een raasenscheiding als ideaal. Is eerder en vaker gedaan.
Alleen het reproductievermogen is wat beperkt.
11-06-2018, 16:07 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het inzetten van autonome robots in bijvoorbeeld grensbewaking zo een goede oplossing zijn voor het dilemma om wel/niet de grens te bewaken door het vuur te openen op ongewapende personen die de grens willen oversteken. De grens moet bewaakt worden anders is het geen grens. Nu is een grens niet echt meer een grens want er komen duizenden mensen door heen ondanks dat het niet mag.
Robots lossen dat probleem zonder emotie op. Hoeft maar een paar keer en ook de illegalen beseffen dat....
Hoezo mensen die Noord-Korea ontvluchten worden toch ook door gewone mensen afgeschoten, daar heb je
geen robots voor nodig maar psychopaten.
Ik vraag mij af hoe een mens deze opmerking kan maken, dan ben je toch niet menselijk zijn volgens mij.

Noord Koreaanse grenswachters die niet schieten worden zelf & familie waarschijnlijk gedood. Deze voor psychopaten uitmaken vind ik nogal kort door de bocht. Grensbewaking is niet echt een vreemd concept toch?
11-06-2018, 16:57 door Anoniem
Je kan mensen in gevoelloze robots omvormen met een raasenscheiding als ideaal. Is eerder en vaker gedaan.
Alleen het reproductievermogen is wat beperkt.
Jou gelijk bewijst helaas de geschiedenis, maar niet iedereen leent zich hier voor .
Pas geleden nog een docomontairen gezien over Franco, als je die moordpartijen ziet dan ben je volgens mij
een psychopaat een normaal mens kan dat nooit doen, en dan wie aan zijn kant staat voor mij toen een reden
om atheïst te worden.

Het inzetten van autonome robots in bijvoorbeeld grensbewaking zo een goede oplossing zijn voor het dilemma om wel/niet de grens te bewaken door het vuur te openen op ongewapende personen die de grens willen oversteken. De grens moet bewaakt worden anders is het geen grens.
Zonder dat je het begrijpt heb je hier een punt aan gehaald waarom we nooit maar dan ook nooit killer robots mogen maken.
11-06-2018, 20:16 door Anoniem
Er zijn al doden gevallen door zelfrijdende auto's, dus in feite zijn er al killer robots.
11-06-2018, 23:33 door Anoniem
TS is zeker fan van 'op zijn Duits'?...
Alles kan beter, maar de vrijheid van mening en meningsuiting is heilig en daar moeten ze van afblijven.
Zie maar wat gebeurd is met die Tommy Robinson in VK...
Wat beetje smeergeld al niet kan he.
Maar voor je het weet zit je ook in soort Spaanse burgeroorlog toestanden.
https://netzpolitik.org/tag/netzwerkdurchsetzungsgesetz/
12-06-2018, 08:28 door Anoniem
Door Anoniem @20:16: Er zijn al doden gevallen door zelfrijdende auto's, dus in feite zijn er al killer robots.

Klopt - en jaren geleden zat Kees vast met z'n stropdas in de faxmachine en die heeft 't ook niet gehaald. En ome Henk die onder de stoomwals kwam? Ik denk dat je eerst moet bedenken wat een 'robot' is voordat de term 'killer robot' zin heeft...

Door Anoniem @16:57: Zonder dat je het begrijpt heb je hier een punt aan gehaald waarom we nooit maar dan ook nooit killer robots mogen maken.
Of juist wel! Voorspelbaar gedrag - geen sadist die schiet als dat niet hoeft of een softie die zich laat social-engineren. Dus juist goed voor zowel de vriend als de vijand: je weet wat je er aan hebt.
12-06-2018, 09:12 door Anoniem

Zonder dat je het begrijpt heb je hier een punt aan gehaald waarom we nooit maar dan ook nooit killer robots mogen maken.

Ik begrijp heel goed wat je bedoeld. Ik ben het er alleen niet mee eens. Wat voor nut heeft een grens als deze niet bewaakt mag/kan worden? Jij vind het immoreel dat er grenzen bewaakt worden door toepassing van geweld? Wanneer zou je het wel ok vinden om (dodelijk) geweld toe te passen? Als er een vrachtwagen door een winkelstraat heen rijd met als doel zoveel mogelijk slachtoffers te maken? Toevallig bestuurd door iemand die 'zomaar' een grens kon oversteken? Je kunt niet veiligheid bewaken zonder toepassing van geweld.
12-06-2018, 11:26 door Anoniem
Jij vind het immoreel dat er grenzen bewaakt worden door toepassing van geweld?
Dat klopt, ik ben het met je eens dat je niet iedereen hier binnen moet laten, maar als dat met dood schieten
van mensen moet die een oorlogsgebied ontvluchten gaat mij gewoon te ver.
En dan de vraag hoe houd je mensen buiten Nederland die hier niets te zoeken hebben, ik denk door ze direct
terug te sturen en dan bedoel ik mensen uit niet een oorlogsgebied.
12-06-2018, 13:35 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het inzetten van autonome robots in bijvoorbeeld grensbewaking zo een goede oplossing zijn voor het dilemma om wel/niet de grens te bewaken door het vuur te openen op ongewapende personen die de grens willen oversteken. De grens moet bewaakt worden anders is het geen grens. Nu is een grens niet echt meer een grens want er komen duizenden mensen door heen ondanks dat het niet mag.
Robots lossen dat probleem zonder emotie op. Hoeft maar een paar keer en ook de illegalen beseffen dat....
Hoezo mensen die Noord-Korea ontvluchten worden toch ook door gewone mensen afgeschoten, daar heb je
geen robots voor nodig maar psychopaten.
Ik vraag mij af hoe een mens deze opmerking kan maken, dan ben je toch niet menselijk zijn volgens mij.

Mensen kunnen ook in Robots veranderd worden. Onderzoek maar eens de brainwashing van Amerikaanse soldaten in de Noord-Koreaanse oorlog. Dat gebeurt ook in Syrie bij die zelfmoordterroristen. Die zijn altijd onder invloed.
12-06-2018, 13:41 door Anoniem
Door Anoniem: Heel sluw want het leidt af van Google zelf.

Wat is Google?
Een searchengine?
Een bedrijf dat allerlei services levert?
Iets anders?

Is Google misschien voor 1% een searchengine en dienstverlener en 99% een A.I. bedrijf?

Hoe weet ik of de A.I. niet weaponized is?
Hoe weet de gemiddelde Google developer wat onder de motorkap ligt?
Bij negatief antwoord, hoe weet ik dit zeker?
Bij positief antwoord, benieuwd naar nieuwe inzichten en hoe dit ons beinvloedt. (positief en negatief)


Interessant, interessant. AI kan verder zijn dan de mens en mensen aansturen. Individueel of groepen.
Dit kan ook voor politieke redenen worden ingezet denk aan terrorisme, steekpartijen, straattheater.

Google heeft de technische middelen om dit te coordineren en regiseren met bad AI.
Honderden bots aangestuurd door AI die allemaal hun kleine ding doen, geheel legaal en onder de radar.
Maar de som der delen is groter dan het geheel!

AI is dus een mogelijk wapen.
12-06-2018, 16:24 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem @20:16: Er zijn al doden gevallen door zelfrijdende auto's, dus in feite zijn er al killer robots.

Klopt - en jaren geleden zat Kees vast met z'n stropdas in de faxmachine en die heeft 't ook niet gehaald. En ome Henk die onder de stoomwals kwam? Ik denk dat je eerst moet bedenken wat een 'robot' is voordat de term 'killer robot' zin heeft...

Hoeveel kunstmatige intelligentie zit er in een stoomwals? Je vergelijking raakt kant noch wal.
12-06-2018, 18:47 door Anoniem
Eric Schmidt Leaving Google to Create Robot Army with Motorola?

In this video update, ‘Thomas’ and ‘Betsy’ explain the treasonous background of Google’s Eric Schmidt, the corporate structure changes, the reason he just stepped down, and his integral part in the ultimate Illuminati strategy—which will never come to pass.

And in another thread to the tapestry of control and subterfuge… a warning that folks need to be aware of the dangers of technology.

Technology is a hook. Once you bite, they reel you in, as supported by the revelation this week about Apple products’ planned obsolescence. I’ve been discussing PO for years, and if you think it only applies to Apple, think again.

The scam applies to things as simple as a light bulb. They know how to make a bulb that will last almost forever but we are groomed to consume and they know how to string us along and guarantee repeat customers to keep their coffers full.

From cheap household products to plastic parts in cars to televisions that lose their picture quality to software that requires updates because they no longer support the old version (Microsoft)… all planned, and when they launch their latest replacement they can also add the latest surveillance and data collection capabilities. OnStar in your car? Some things have been weaponized, but that’s a story for another day.

There are no accidents, but most people don’t spend any time contemplating the suspicious reality; they just want the latest gadget and all the toys. A distracted and uninformed public is easy to control and the programming has been highly effective. How much do we really “choose” and how much is the next trap as we are herded through the maze? What lies at the end? What’s the ‘booby prize’? ~ BP

http://www.starshipearththebigpicture.com/2017/12/23/eric-schmidt-leaving-google-to-create-robot-army-with-motorola-video/


AI-gestuurde menselijke robots bestaan al decennia. De toekomst is een cybernetische overheid. Links of rechtsom komt er cybernetische overheid. Als het niet vanuit het Westen komt dan komt het vanuit het Oosten. Monopolie is macht. 1.5 uur luisterplezier, goede informatie hier: https://www.youtube.com/watch?v=BwmaAYBO8Gs
13-06-2018, 03:35 door Anoniem
Door Anoniem:
Jij vind het immoreel dat er grenzen bewaakt worden door toepassing van geweld?
Dat klopt, ik ben het met je eens dat je niet iedereen hier binnen moet laten, maar als dat met dood schieten
van mensen moet die een oorlogsgebied ontvluchten gaat mij gewoon te ver.
En dan de vraag hoe houd je mensen buiten Nederland die hier niets te zoeken hebben, ik denk door ze direct
terug te sturen en dan bedoel ik mensen uit niet een oorlogsgebied.

Oorlogsvluchtelingen? Hier?? Hebben wij buurlanden waar het oorlog is? Nee.
Duitsland is geen oorlogsgebied. België is geen oorlogsgebied. Waar is wel oorlogsgebied? Syrië en Irak bijvoorbeeld. Maar als een Syriër of Irakees helemaal naar Nederland komt, dan is dat geen vluchten maar reizen.

Terugsturen kan altijd. Kan het niet naar land van herkomst (oorlog) dan stuur je ze terug naar continent van herkomst. Er is altijd een geschikt land voor een vluchteling in continent van herkomst.
13-06-2018, 12:18 door Anoniem
Oorlogsvluchtelingen? Hier?? Hebben wij buurlanden waar het oorlog is? Nee.
Had Canada ook niet in WO2, en toch waren er Nederlanders welkom.
Terugsturen kan altijd. Kan het niet naar land van herkomst (oorlog) dan stuur je ze terug naar continent van herkomst. Er is altijd een geschikt land voor een vluchteling in continent van herkomst.
Zoals in WO2 terugsturen naar Duitsland en naar de gaskamer en nu zielig doen ' wir haben es nicht gewubt'.
13-06-2018, 13:01 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem @20:16: Er zijn al doden gevallen door zelfrijdende auto's, dus in feite zijn er al killer robots.

Klopt - en jaren geleden zat Kees vast met z'n stropdas in de faxmachine en die heeft 't ook niet gehaald. En ome Henk die onder de stoomwals kwam? Ik denk dat je eerst moet bedenken wat een 'robot' is voordat de term 'killer robot' zin heeft...

Hoeveel kunstmatige intelligentie zit er in een stoomwals? Je vergelijking raakt kant noch wal.

Geef je daarmee aan dat iets een 'robot' is zodra er kunstmatige intelligentie in zit? Want dat is waar de vergelijking over ging... En wat is precies kunstmatige intelligentie? Een if-then-end loopje? Een sensor met terugkoppeling?
13-06-2018, 14:34 door Anoniem
Door Anoniem:
Oorlogsvluchtelingen? Hier?? Hebben wij buurlanden waar het oorlog is? Nee.
Had Canada ook niet in WO2, en toch waren er Nederlanders welkom.
Terugsturen kan altijd. Kan het niet naar land van herkomst (oorlog) dan stuur je ze terug naar continent van herkomst. Er is altijd een geschikt land voor een vluchteling in continent van herkomst.
Zoals in WO2 terugsturen naar Duitsland en naar de gaskamer en nu zielig doen ' wir haben es nicht gewubt'.

Voor het verspreiden van fabeltjes is een remedie: bekijk de Docu "EUROPE THE FINAL BATTLE" (alle 10 delen)
Ook op Youtube, wees snel voor het weg is!

Het is ook goed om jezelf te Deprogrammeren na een levenslange indoctrinatie. Het gaat niet om het J woord wat ze steeds herhalen (het is hinderlijk ja) maar de rest van het verhaal, de samenhang.

"Wir haben es nicht gewubt" speelt nu in 2018. Er is een wereldwijde oorlog. De Duitse soldaten wisten en geloofden ook niet wat er in de kampen speelde in de oorlogsjaren. Waarom vluchten in de geschiedenis voor wat nu (of heel snel) jou zelf aangaat?

Door Anoniem:Hebben wij buurlanden waar het oorlog is? Nee.

Deze is blind net zoals die Duitser toen "Wir haben es nicht gewubt". Leest alleen voorgekauwde media (prop).
13-06-2018, 16:17 door PietdeVries
Door Anoniem: Oorlogsvluchtelingen? Hier?? Hebben wij buurlanden waar het oorlog is? Nee.
Duitsland is geen oorlogsgebied. België is geen oorlogsgebied. Waar is wel oorlogsgebied?

Curaçao & de Antillen? Ligt op een steenworp afstand van Venezuela, en daar heb je een boel economische vluchtelingen en heerst flinke onrust ;-)
13-06-2018, 16:56 door Anoniem
Er is een wereldwijde oorlog.

Waar zijn de tanks, vliegtuigen en soldaten?
13-06-2018, 17:22 door Anoniem
Okee, veel mensen zien niet dat er een luchtje zit aan die hele (gecreëerde) vluchtelingencrisis. Neem nou dat schip, Aquarius. Redt wat vluchtelingen uit zee (goed gedaan, missie volbracht) maar gaat vervolgens op zoek naar een Europese haven!! Terwijl dat schip vol met Afrikanen zit. Deze mensen afleveren in een Afrikaanse haven is dan veel logischer.

Voor alle duidelijkheid:
Naar Europa brengen is een NIET NOODZAKELIJK ONDERDEEL van het redden van mensen.
13-06-2018, 20:50 door Anoniem
Door Anoniem:
Er is een wereldwijde oorlog.

Waar zijn de tanks, vliegtuigen en soldaten?

Je hebt een ouderwets beeld van oorlog.
14-06-2018, 21:10 door Anoniem
Een beetje klieren met computers is geen oorlog.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.