image

Franse programmeur opgepakt voor afpersing Brits bedrijf

donderdag 14 juni 2018, 15:52 door Redactie, 0 reacties

De Thaise autoriteiten hebben in mei een 25-jarige Franse programmeur gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij het afpersen van een Brits bedrijf. Het bedrijf werd vorig jaar mei gehackt waarbij een grote hoeveel data werd gestolen. De aanval werd opgeëist door een groep die zich Rex Mundi noemt.

Rex Mundi heeft in het verleden vaker bedrijven en organisaties gehackt en afgeperst waarbij gestolen gegevens regelmatig op internet werden geplaatst. Het Britse bedrijf werd een paar dagen na de hack gebeld door een persoon die claimde van Rex Mundi te zijn. Deze persoon deelde een grote hoeveelheid inloggegevens met het bedrijf om te bewijzen dat hij toegang tot de data had. Ook eiste hij een bedrag van 580.000 euro voor het niet openbaar maken van de klantgegevens. Voor informatie over de manier waarop het bedrijf was gehackt en hoe hiermee moest worden omgegaan werd 825.000 euro geëist. Elke dag dat het bedrijf niet betaalde werd het gevraagde bedrag met 210.000 euro verhoogd.

De Britse en Franse autoriteiten alsmede Europol werkten in deze zaak samen, wat vorig jaar juni tot de arrestatie van vijf personen leidde. De hoofdverdachte bekende zijn betrokkenheid bij de afpersing, maar stelde dat hij de diensten van een hacker had ingehuurd om de aanval op het Britse bedrijf uit te voeren. In oktober vorig jaar werden twee hackers in Frankrijk opgepakt, gevolgd door de derde handlanger die op 18 mei in Thailand werd aangehouden, zo meldt Europol.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.