image

Systeem laat bewakingscamera's met smartphones "praten"

vrijdag 15 juni 2018, 13:57 door Redactie, 4 reacties

Onderzoekers van de Purdue University hebben een systeem ontwikkeld dat bewakingscamera's met smartphones kan laten "praten", om zo gepersonaliseerde berichten naar mensen te versturen. Op dit moment hebben communicatieprotocollen een ip- of mac-adres nodig om te kunnen communiceren.

Deze gegevens zijn echter niet bekend bij de bewakingscamera's, die daardoor geen berichten kunnen versturen. Het systeem van de onderzoekers gebruikt bewegingspatronen van mensen als adrescode. Vervolgens wordt er een bericht naar de smartphone gestuurd. De smartphone vergelijkt de adrescode in het bericht met de eigen sensorgegevens van de gebruiker. Als die overeenkomen kan het bericht worden geaccepteerd. De onderzoekers stellen dat gebruikers zich niet eerst met hun gezicht hoeven te registreren of hun sensorwaarden moeten uploaden.

Het systeem zou voor allerlei doeleinden zijn te gebruiken, zoals persoonlijke kortingscodes en advertenties in supermarkten gebaseerd op het real-time koopgedrag van mensen, tot waarschuwingen voor afgeleide voetgangers en automatische audiogidsen in musea. De onderzoekers bestempelen het systeem als een "brug" om bewakingscamera's en mensen met elkaar te verbinden waarbij de privacy gewaarborgd blijft.

Image

Reacties (4)
15-06-2018, 15:59 door Anoniem
Leuk in Amerika misschien, maar doe dit soort enge shit maar niet hier.
16-06-2018, 10:22 door spatieman
minority report maar weer eens gaan kijken....
18-06-2018, 20:51 door Anoniem
Dit moeten we met z'n allen niet willen.
20-06-2018, 11:03 door Werkezel
"persoonlijke kortingscodes en advertenties in supermarkten "

Ik vind ut n goef plan! Bij me winkel kom k d,r achter af pas agter de d,r bonus was :-(
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.