image

Bithumb meldt diefstal van 27 miljoen euro aan cryptovaluta

woensdag 20 juni 2018, 13:53 door Redactie, 5 reacties

Bij de Zuid-Koreaanse cryptobeurs Bithumb is vannacht 27 miljoen euro aan cryptovaluta gestolen, zo heeft het bedrijf via de eigen website bekendgemaakt. Verdere details over het incident zijn niet gegeven, behalve dat Bithumb alle getroffen klanten zal vergoeden.

Eerder op woensdag liet Bithumb via Twitter weten dat het systeem voor het overmaken van cryptovaluta wegens "toenemende veiligheidsrisico's" zou worden aangepast. Bithumb is de één na grootste cryptobeurs van Zuid-Korea. Vorig jaar werden bij een hack van de beurs cryptovaluta en klantgegevens gestolen. Onlangs meldde de kleinere Zuid-Koreaanse cryptobeurs Coinrail dat hackers 37 miljoen dollar aan cryptovaluta hadden buitgemaakt. Ook over deze zaak zijn nog steeds geen details bekend.

Reacties (5)
20-06-2018, 16:08 door Anoniem
Als je bijkans een IT beveiligingsexpert moet zijn om je geld fatsoenlijk te kunnen beheren en behouden, dat weet je dat de adoptiegraad van cryptovaluta een erg moeizaam traject gaat worden, en bij een heel groot deel van de populatie nooit aan zal slaan. Als om de paar maanden een bankoverval plaats zou vinden waar tientallen miljoenen buitgemaakt worden, dan zou de wereld te klein zijn. Bij cryptovaluta zijn we er inmiddels aardig aan gewend geraakt.
20-06-2018, 21:17 door Anoniem
Door Anoniem: Als je bijkans een IT beveiligingsexpert moet zijn om je geld fatsoenlijk te kunnen beheren en behouden,
Nou, dit gaat over een bitcoinbeurs; die doubleren ook wel als een soortement van "bank". Daar mag je wel van verwachten dat ze hun zaakjes enigszins op orde hebben.

Op zich heb je wel een punt maar deze situatie is geen bewijs dat je dat je als gebruiker ook beveiligingsexpert moet zijn.

Als om de paar maanden een bankoverval plaats zou vinden waar tientallen miljoenen buitgemaakt worden, dan zou de wereld te klein zijn.
Volgens mij gebeurt dat ook gewoon, alleen houden ze het zoveel mogelijk stil en hoor je het vooral als de daders gepakt zijn, als een soort "zie je wel, we zijn egwel veilig en je komt er egnie mee weg hoor".

Bij cryptovaluta zijn we er inmiddels aardig aan gewend geraakt.
Het is een stuk moeilijker dat stil te houden. Redenen waarom als oefening voor de lezer.
21-06-2018, 05:17 door Anoniem
Banken zullen ook wel af en toe getroffen worden maar voor wat bedragen zullen we nooit weten. De enige daders die gepakt worden zijn vaak de ezels dus dat zet geen zoden aan de dijk.

Cryptoexchanges zijn een aantrekkelijk doelwit en de markt is nog erg onvolwassen. Net als bij andere bedrijven is het niet ongebruikelijk dat security niet de aandacht krijgt die het zou moeten krijgen. De meeste crypto zal in cold storage opgeslagen zijn en de bedragen die nu gestolen worden verdienen ze wel weer terug als er een nieuwe bull markt komt.

Als betaalmiddel is het nog lang niet geschikt. Als belegging of investering wordt het steeds makkelijker. Er komen meer custodian services welke in feite de rol van bank op zich nemen en je dus niet meer/minder over key beheer hoeft na te denken. Dit druist echter wel tegen de decentralisatie gedachte in maar helpt voor adoptie.
21-06-2018, 09:09 door Anoniem
9/10 van die bitcoin "banken" zien kans om met al het geld van hun klanten weg te komen,.
vaak is het niet eens een echte hack, gewoon een medewerker die er mee wegloopt.
22-06-2018, 16:39 door Anoniem

Nou, dit gaat over een bitcoinbeurs; die doubleren ook wel als een soortement van "bank". Daar mag je wel van verwachten dat ze hun zaakjes enigszins op orde hebben.

Hahahaaha, welke wereld leef jij, dat zijn 'simpele' wedevelopment bedrijfjes die die rommel neerzetten. Waarom denk je dat er zo vaak een gehacked wordt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.