image

ProtonVPN gaat in meer landen servers neerzetten

donderdag 21 juni 2018, 11:03 door Redactie, 5 reacties
Laatst bijgewerkt: 21-06-2018, 15:34

ProtonVPN gaat in meer landen servers neerzetten waar gebruikers uit kunnen kiezen, zo heeft de vpn-dienst bij het eenjarig bestaan laten weten. Op dit moment heeft de vpn-dienst meer dan honderd servers in vijftien landen staan. Tegen het einde van het jaar zal het om twintig landen gaan.

Het aantal gebruikers is inmiddels de 500.000 gepasseerd. ProtonVPN is ontwikkeld door hetzelfde team van wetenschappers dat eerder de versleutelde e-maildienst ProtonMail lanceerde. De vpn-dienst kent zowel een gratis als betaalde optie. Gratis gebruikers kunnen kiezen uit servers in Japan, Nederland en de Verenigde Staten. Betalende gebruikers hebben keuze uit meer landen. ProtonVPN stelt dat deze betalende gebruikers het mogelijk maken om een gratis vpn-dienst aan te bieden die de privacy van gebruikers niet misbruikt.

Via een virtual private network (vpn) is het mogelijk om het internetverkeer via een versleutelde tunnel naar een andere computer te laten lopen. Het wordt gebruikt om verkeer op bijvoorbeeld open wifi-netwerken te beschermen, censuur te omzeilen en het browsegedrag voor de eigen internetprovider af te schermen. De vpn-dienst heeft zelfs een speciale uitleg online staan om Netflix te kijken en het WK-voetbal te volgen.

Reacties (5)
21-06-2018, 12:04 door Anoniem
Weet kan vertellen hoe dit werkt ? door wie worden deze servers onderhouden kan me niet voorstellen dat VPN providers overal in de wereld mensen hebben die in vaste dienst zijn bij hun en hun servers onderhoud iemand enig idee hoe dit werkt?huren ze servers of of werkt dit?
21-06-2018, 13:15 door Anoniem
Door Anoniem: Weet kan vertellen hoe dit werkt ? door wie worden deze servers onderhouden kan me niet voorstellen dat VPN providers overal in de wereld mensen hebben die in vaste dienst zijn bij hun en hun servers onderhoud iemand enig idee hoe dit werkt?huren ze servers of of werkt dit?

Ze kopen IP-nummers bij internetproviders/communicatiebureaus. Niet bij bedrijven als Ziggo trouwens.

Via hun applicatie geven ze je de mogelijkheid om via die bedrijven het internet op tegaan.

Zo interpreteer ik het tenminste.
21-06-2018, 14:30 door karma4
Door Anoniem: Weet kan vertellen hoe dit werkt ? door wie worden deze servers onderhouden kan me niet voorstellen dat VPN providers overal in de wereld mensen hebben die in vaste dienst zijn bij hun en hun servers onderhoud iemand enig idee hoe dit werkt?huren ze servers of of werkt dit?
Overal staan datacenters waar je via brokers shared of on premise computercapaciteit in kan kopen.
Shared wil zeggen dat je de capaciteit met onbekenden deelt. Ook deel je cpu's (Spectre). Dat is wel goedkoop maar minder veilig. Het duurst is shared location waar je wel de rekken zelf hebt en zelf beheerd maar de ruimte en toegang tot de ruimte niet.
21-06-2018, 15:18 door Anoniem
Het klinkt koddig:

Headline: ProtonVPN gaat in meer landen servers neerzetten

Tekstregel: Op dit moment heeft de vpn-dienst meer dan honderd servers in vijftien landen staan.
Dat zullen er tegen het einde van dit jaar twintig zijn.

Ik moest hier even over nadenken: he? van meer dan honderd servers naar twintig?? En dat noemen ze dan:
"ProtonVPN gaat in meer landen servers neerzetten"???...

Ho wacht... ze bedoelen natuurlijk dat ze van 15 landen naar 20 landen gaan,
dus in 5 andere landen komen er dan ook servers, dus Protonmail krijgt er servers bij;

oooooooooooooo nou snap ik het. ;-)
21-06-2018, 15:30 door Anoniem
op privacytools.io vind je meer info. Zit zelf nu al jaren bij airvpn, maar heb ook naar andere vpn en secure mail aanbieders gekeken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.