image

Flightradar24 waarschuwt 230.000 gebruikers voor datalek

donderdag 21 juni 2018, 14:11 door Redactie, 1 reacties

Flightradar24, een online dienst waarmee vliegbewegingen in real-time zijn te volgen, heeft 230.000 gebruikers gewaarschuwd voor een datalek nadat een server werd gehackt. Volgens het bedrijf zijn de gegevens van gebruikers die zich voor 16 maart 2016 hebben geregistreerd mogelijk gecompromitteerd.

Het gaat hierbij om 230.000 gebruikers, aldus een woordvoerder tegenover Heise. De vliegtuigtracker heeft naar eigen zeggen miljoenen bezoekers per maand en alleen de Android-app is meer dan 10 miljoen keer gedownload. In een verklaring op het eigen forum laat het bedrijf weten dat de hack tot één server beperkt is gebleven en er mogelijk e-mailadressen en gehashte wachtwoorden zijn buitgemaakt. Er wordt echter niet vermeld om wat voor hashmethode het gaat.

Alle getroffen gebruikers zijn inmiddels via e-mail ingelicht en hebben het advies gekregen om het wachtwoord van hun account te wijzigen. Hoe de aanvaller toegang tot de server wist te krijgen is niet bekendgemaakt. Wel zegt het bedrijf dat er een controle van de systemen en processen zal plaatsvinden om herhaling te voorkomen.

Reacties (1)
25-06-2018, 13:02 door Anoniem
En andersom;
de opvolger van de PH-PBX, de PH-GOV, is niet te traceren: blijkbaar hebben ze dus iets te verbergen.
Da's nog 'ns wat anders dan een net-niet-anonieme OV-chipkaart, waar de onderdanen het mee moeten doen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.