image

Bedrijf claimt smartphones op 500 meter afstand te kunnen hacken

maandag 25 juni 2018, 15:27 door Redactie, 6 reacties

Een Cypriotisch securitybedrijf met de naam WiSpear claimt dat het volledig gepatchte smartphones van Apple en Google tot een afstand van wel 500 meter kan hacken. WiSpear, dat in "long range wifi-surveillance" gespecialiseerd zegt te zijn, heeft hiervoor zelfs een speciale "surveillancetruck" ontwikkeld die voor een bedrag van tussen de 3,5 miljoen en 5 miljoen dollar aan politiediensten wordt aangeboden.

De SpearHead 360-truck zou over vier verschillende manieren beschikken om een telefoon te dwingen met de "wifi-interceptors" verbinding te maken om zo een man-in-the-middle-aanval te kunnen uitvoeren. Daarnaast claimt het securitybedrijf dat het vier soorten malware voor verschillende besturingssystemen bezit, waaronder Apples iOS en Googles Android. De malware is afkomstig van verschillende leveranciers. Tevens stelt oprichter Tal Dilian dat hij toegang heeft tot verschillende zerodaylekken voor Android en iOS.

De draadloze aanvallen zouden succesvol over een afstand van 1 kilometer zijn getest, maar klanten van WiSpear moeten niet meer dan 500 meter in een "real world" scenario verwachten, aldus Dilian tegenover zakenblad Forbes. De wifi-exploits van het bedrijf zouden van onbekende kwetsbaarheden in de wifi-protocollen gebruikmaken, maar verdere details worden niet gegeven. De truck van WiSpear werd deze maand tijdens de ISS World- en Eurosatory-conferenties gedemonstreerd. WiSpear heeft nog geen SpearHead 360-trucks verkocht, maar verwacht de komende maanden er twee tot vier te verkopen.

Image

Reacties (6)
25-06-2018, 15:59 door Anoniem
Oh, gelukkig geen gevaar. Er is geen enkele politiedienst die 3-5 miljoen dollar kan betalen voor deze aanval.
25-06-2018, 17:17 door Anoniem
Hoe vangt een koe een haas? Hier weer eens een voorbeeld.
25-06-2018, 17:34 door Anoniem
Hackon!

Betekent niets, maar weer eens goed voor wat fijne paniekberichten.
26-06-2018, 09:27 door Anoniem
Dus als ik Wifi uitzet dan heb je niks aan deze "hack"
26-06-2018, 09:45 door spatieman
ergo, wifi uit laten, waarom zou je wifi moeten gebruiken als je een uber dikke databundel hebt die op het eind van de maand toch niet op krijgt. (althans, mij lukt het niet)
26-06-2018, 09:57 door Anoniem
WiSpear is dus nutteloos wanneer de exploits uitlekken en men hun routers patchen. Dit laatste is inderdaad iets wat mensen weinig doen. Dat zal dus ook hetgeen zijn waar WiSpear op mikt.

Door spatieman: ergo, wifi uit laten, waarom zou je wifi moeten gebruiken als je een uber dikke databundel hebt die op het eind van de maand toch niet op krijgt. (althans, mij lukt het niet)
Kwestie van tijd.

Je kan een Rogue Cell Tower maken via een Base Transceiver Station. Zie ook "DEF CON 24 - JusticeBeaver - Discovering and Triangulating Rogue Cell Towers"
WiFi zou nog wel eens veiliger kunnen zijn dan 3G op deze manier.
In de algemeenheid zou ik echter zeggen dat je nooit 100% veilig bent.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.