image

Twitter ondersteunt inloggen via usb-beveiligingssleutel

woensdag 27 juni 2018, 13:38 door Redactie, 1 reacties

Twitter heeft een nieuwe beveiligingsmaatregel toegevoegd waardoor gebruikers nu ook via een fysieke usb-beveiligingssleutel kunnen inloggen. De 'usb security key' fungeert als een tweede beveiligingsfactor tijdens het inloggen. Nadat het wachtwoord is opgegeven wordt de aanwezigheid van de beveiligingssleutel gecontroleerd.

Het usb-apparaat controleert daarnaast ook of de inlogpagina een echte Twitter-site en geen phishingpagina is. Hoe gebruikers hun beveiligingssleutel, zoals de Yubikey, kunnen instellen legt Twitter op deze pagina uit. Om van de nieuwe feature gebruik te kunnen maken moeten ook sms of de mobiele veiligheidsapp voor inlogverificatie zijn ingeschakeld. Het is niet mogelijk om alleen de beveiligingssleutel in te schakelen.

Tevens kondigde Twitter aan dat bij de registratie van een nieuw account een e-mailadres of telefoonnummer moet worden bevestigd. De maatregel zal later dit jaar worden ingevoerd. Twitter zegt dat het rekening gaat houden met personen in risicovolle omgevingen waar anonimiteit belangrijk is.

Reacties (1)
30-06-2018, 08:54 door Krakatau - Bijgewerkt: 30-06-2018, 08:54
Waarom nou weer een fysieke sleutel? Zelfs de Rabobank wil de Rabo Scanner hardware gaan uitfaseren. Waarom niet gewoon de Google Authenticator app? Hartstikke veilig, werkt gemakkelijk en je hebt alleen je smartphone nodig (geen additionele hardware).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.