image

Adblock Plus zet machine learning in tegen Facebook-ads

woensdag 27 juni 2018, 17:03 door Redactie, 4 reacties

De ontwikkelaars van de populaire browseruitbreiding Adblock Plus hebben een nieuw systeem ontwikkeld dat machine learning gebruikt om advertenties op Facebook te detecteren en blokkeren. Facebook-gebruikers worden nu gevraagd om het "Sentinel" systeem van advertenties te voorzien.

Volgens Adblock Plus, wat de meestgebruikte adblocker op internet is, is het blokkeren van advertenties een kat- en muisspel. "Advertentiebedrijven stellen niet jouw belangen voorop en ze respecteren niet je recht om te kiezen voor het zien van advertenties. Daarom geven ze veel geld uit om nieuwe manieren te vinden om adblocker-gebruikers te omzeilen en irriteren", aldus de ontwikkelaars van Adblock Plus.

Op dit moment houden Adblock Plus en vrijwilligers allerlei filterlijsten bij om advertenties te blokkeren. Die lijsten worden weer omzeild door advertentienetwerken en partijen als Facebook. Om het detecteren van advertenties te moderniseren kijken de Adblock Plus-ontwikkelaars naar machine learning en neurale netwerken om advertenties visueel te detecteren.

Het is echter nodig dat het systeem allerlei voorbeelden van Facebook-advertenties leert herkennen. Gebruikers kunnen hierbij helpen door screenshots van Facebook-ads naar de Sentinel-bot op Facebook Messenger te sturen. Verzonden screenshots kunnen op elk moment weer worden verwijderd. Meer informatie over het systeem is te vinden op adblock.ai.

Reacties (4)
27-06-2018, 22:02 door Anoniem
Voordat de supporters afdeling van Hongarije weer ontwaakt en G. Soros, Israel, zwarte rubiksjes of van mijn part amnesty international de schuld gaat geven...

Gewoon even lezen wat het Acceptable Ads initiative inhoudt en welke kleine groep wel betaalt, welke grote groep niet, welke criteria er gelden, hoe die worden vastgesteld etc.
https://adblockplus.org/acceptable-ads#
https://acceptableads.com/

1 vinkje kwestie bij installatie van je addon, voor je snuffert, ja of nee.
Niks geheimzinnigs en heel transparant.

Alt right mag zich bezighouden met haar eigen browser die overigens zelf met acceptible ads in de browser experimenteert.
Ga daar maar wat moois van maken.
27-06-2018, 23:18 door Anoniem
@ anoniem van 22:02 van heden,

Dan mogen beta-testers van het programma Adguard zeker helemaal niet reageren? Jij jouw opinie en de anderen, de hunne. Alleen is meestal van een discussie op argumenten geen sprake, want daarom is het vaak een vooringenomen opinie.

Alles buiten de nu gangbare opinie komt van de Hongaren, de Polen, de Rus, de orthodox christenen, de gezin- en natie-verdedigers en wat men meestal opvat als overig antiglobalistische elementen. De behoudende mens dus, die Marx en Engels niet zo vertrouwen en ook wars zijn van het bruine neo-fascistische gedachtegoed. Zij liggen momenteel niet zo goed in de peilingen heden ten dage.

Met de browser die je noemt, doel je zeker op Brave. Ja de maker van die browser moest verdwijnen bij het Mozilla team vanwege zijn orthodox christelijke opvattingen over gezin etc. en dat kon niet door de beugel bij de links-marxistische leiding van Mozilla. Dus toen kwam de oorspronkelijke bedenker van JavaScript met een eigen leuke o.a. android bladeraar, die ook nog een ads blokkeert (en scripts en tracking).

G. Soros in 1 adem noemen met Israël gaat wel een beetje ver. Ik denk dat hij daar niet zo'n geliefd is om het zachtjes uit te drukken, ook vanwege zijn escapades in het jaar 1943 ten aanzien van sommige " leden van het oude volk", waartoe hij wel behoort, maar waartoe hij niet gerekend wenst te worden (hij liet zijn naam veranderen).

Wat je verder tegen de Visegrad landen mag hebben, is me een raadsel, ze zijn vrij succesvol en de EU demonisering is vnml. propagandistische demonisering net als bij Rusland. (opnieuw Drang Ost etc?.). Gebruik maar liever geen Kaspersky dus, de aanvullende detectie op de in de USA gevestigde bedrijven zou je misschien wel uitkomen, want dan zie je de twee kanten van het paradigma - binnen en buiten de zogenaamde "nine eyes".

Jodocus Oyevaer
28-06-2018, 10:07 door Anoniem
Godsamme... Waar komen jullie rare gozers vandaan? Werkelijk prachtig om steeds weer een relaas over complottheorieën tegente komen in een anoniem commentaar op een website over IT security. Hoe fucking bizar moeten jullie wel niet zijn in het dagelijks leven?

Maar goed, blijf jullie ding doen, altijd leuk om te lezen.

o/
28-06-2018, 22:22 door Anoniem
Het wordt toch ook weer uitgelokt via het voorzetje van anoniem van 22:02 van gisteren. Ik denk dat dat "trollen"betreft, maar dan kun je ook repliek verwachten, alhoewel we trollen beter niet kunnen voeren. In de eindeloos voortgezette linux-windows flame wars lukt dat velen hier ook niet altijd. Men gaat maar onverminderd voort met opinie uitwisselingen en discussieert vaak niet op technische inhoud.

Het zou hier ook helemaal niet aan de orde hoeven te komen, als het geen rol mee zou spelen bij de cybersecurity stellingen, die inmiddels door Amerikaanse en Russische Federatie kringen betrokken zijn.

Het niet meer mogen gebruiken van Kaspersky av bij westerse overheidsdiensten is geen complottheorie, maar een vaststaand feit. De demonisering van Rusland door de Amerikaanse democraten en EU en NATO vanwege Oekraine en de Krim etc. is een feit en geen complottheorie. De manipulatieve bemoeienissen met "kleurenrevoluties"door de heer Soros en zijn bureautjes is geen complottheorie maar feit. Als het niet genoemd wordt in de media, bestaat het kennelijk niet.

Dat het met Petya, ransomeware, statelijke actoren en proxy hackers deel uitmaakt van het cybersecurity landschap van nu is geen complottheorie, maar berust op feiten en is een onderdeel van de huidige cybersecurity inspanningen.

Wat er gebeurt op cyber-security-gebied is inderdaad "f*cking bizar" soms, want de werkelijkheid is vreemder dan de vreemdste fantasie. Https everywhere en GDPR compliancy zijn directe gevolgen van een over de jaren heen compleet pn*w*d digitaal security landschap. Morele herbewapening wordt digitale herbewapening wellicht ;).

Jodocus Oyevaer
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.