image

Tor Project zoekt testers voor nieuwe versie Tor Browser

donderdag 28 juni 2018, 10:47 door Redactie, 2 reacties

Het Tor Project is dringend op zoek naar mensen die willen helpen met het testen van de nieuwe versie van Tor Browser. Deze versie bevat namelijk een aantal grote veranderen op het gebied van de gebruikersinterface en veiligheid. Dagelijks maken zo'n 2,5 miljoen mensen gebruik van het Tor-netwerk om hun ip-adres en privacy te beschermen, zoals activisten, journalisten en mensen in totalitaire regimes.

Om Tor Browser voor meer mensen toegankelijk te maken is het Tor Project begonnen om zowel de website als de browser te vernieuwen. In september staat de volgende nieuwe versie van Tor Browser gepland die verschillende grote veranderingen zal bevatten. Er is nu een vroege testversie van deze browser gelanceerd die door het publiek getest kan worden. Dit moet ervoor zorgen dat de uiteindelijke versie stabiel is en geen bugs bevat.

"Als je bekend met Tor Browser hebben we je hulp nodig! Deze testversie bevat veel nieuwe features, waaronder een aantal grote aanpassingen aan de gebruikersinterface, en we willen dat die helemaal kloppen als de stabiele versie in september verschijnt", zegt Nicolas Vigier van het Tor Project. Het gaat onder andere om het geven van meer informatie over de Guard-node en een visuele weergave voor .onion-sites met een tls-certificaat. Naast de gebruikersinterface introduceert Tor Browser 8 ook volledige sandboxing op Windows-systemen, wat een zeer belangrijke beveiligingsmaatregel is. De testversie is te downloaden via TorProject.org.

Image

Reacties (2)
28-06-2018, 16:09 door abj61
Opstarten gaat nog wat traag, voor de rest werkt het (voor zover ik kan zien) goed
28-06-2018, 19:17 door Anoniem
beschouwen jullie tor nog als veilig of is het dat al lang niet meer? ik heb het wel eens gebruikt ipv een vpn. maar je krijgt zoveel rompslomp met captchas. ben maar weer terug gegaan naar vpn. wat overigens nog sneller is ook.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.