image

Krijgt Bevelander tralies om zijn goot?

maandag 22 september 2003, 16:56 door Redactie, 5 reacties

Op de site van de FTC is te lezen dat de zelfbenoemde internet-tycoon Martijn Bevelander medeverdachte is in een zaak van deze Amerikaanse
Federal Trade Commission
. Bevelander wordt verdacht van medeplichtigheid aan het versturen van porno-spam via internet. Ook Maps Holding B.V. en PB Planning & Services B.V. zijn als verdachten aan de zaak toegevoegd. Zie ook de officiele aanklacht.

Reacties (5)
22-09-2003, 17:07 door Anoniem
Eindelijk!

En nou de bak in met die zak van een Beverlander
22-09-2003, 23:38 door Anoniem
Ik ben bang dat Bevelander nog wel even vrij rond blijft lopen. Aangezien we in nederland ten tijde van deze aanklacht (nog) geen anti-spam wetgeving kennen kan hij niet worden uitgeleverd. Het zou bij veroordeling in de USA uiteindelijk uitdraaien op een omzetting van de straf in Nederlandse maatstaven en dat zou vrijlating betekenen.

Bevelander wordt indirect aangeklaagd voor het helpen van het verzenden van spam. Ook dat is iets waar je in Nederland als provider (nog) niet op veroordeeld kan worden.

Op punt 7 van de officiele aanklacht kan ook wat onderuit gehaald worden. De plaats Harlem is in Nederland niet bekend. Ze behoren bij mijn weten de officiele benaming aan te houden van het land, niet zoals dat in de USA gedacht wordt te heten. Vorm foutje dus.

Ik heb bij deze zaak overigens een flauw vermoeden dat Westby gebruikt wordt om de resterende buitenlandse medeverdachten te kunnen pakken. Het komt nl zelden voor dat een buitenlandse partij voor het meehelpen van verzenden van spam wordt aangepakt. Het zal me niets verbazen als Westby voor strafvermindering de schuld mag proberen te leggen bij de buitenlanders om deze veroordeeld te krijgen naar USA wetgeving.

Als Bevelander dus uit de USA blijft is er voor hem waarschijnlijk niets aan de hand. Maar mocht hij daadwerkelijk spam hebben verstuurd: boontje komt hopelijk om zn loontje.
23-09-2003, 08:13 door Anoniem
Because he commited his acts on dutch soil, yet they are illegal in the US.

Doesn't mean het can't be extradited for this act.


It's all up to Mr Donner, and he seems to have a key interest to ship his fellow countrymen to the US.
23-09-2003, 14:10 door Anoniem
we kunnen een inzameling houden voor een ticket :)
23-09-2003, 18:56 door Anoniem
Dit is geen aanklacht in de zin dat Bevelander beschuldigd wordt van het begaan van strafbare feiten. Het is een privaatrechtelijke rechtzaak die door de FTC aangespannen wordt. Op grond daarvan kan Beef niet de bak in draaien, hij kan wel veroordeeld worden tot het betalen van een bootlading geld (en om te stoppen met zijn duistere zaakjes, maar de straf daarop is dan weer een dwangsom).

Op het moment dat Beef verliest EN niet betaalt, dan komt in eerste instantie eerst de deurwaarder langs; een faillissement zou door de FTC in Nederland kunnen worden aangevraagd als hij echt niet betaalt - het is maar de vraag of de rechter een boete van de Amerikaanse rechter ook als een "echte" schuld ziet.

Maar, als ik Beef was zou ik voorlopig niet op vakantie gaan naar de VS aangezien je daar ook al de cel indraait als je een paar verkeersboetes niet betaald hebt..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.