image

Leger VS geeft gebruik passagiersgegevens toe

dinsdag 23 september 2003, 15:58 door Redactie, 2 reacties

Miljoenen gegevens van JetBlue passagiers zijn door het Amerikaanse leger gebruikt op een manier die verdacht veel lijkt op het beruchte Terrorism Information Awareness database programma, zo heeft het leger gisteren toegegeven. Vorige week werd bekend dat een bedrijf, werkzaam voor het Amerikaanse leger, de gegevens van 5 miljoen passagiers had gebruikt in een studie naar de haalbaarheid van het CAPPS II programma. Zo werden SoFi nummers, inkomen en andere persoonlijke gegevens zonder toestemming gebruikt. Volgens het leger werden de gegevens gebruikt voor een prototype datamining systeem waarmee terroristen gescreend kunnen worden. Een woordvoerder van het leger onderstreepte echter dat men nooit ruwe passagiers data verwerkt. In juli werd bekend dat de Amerikaanse Senaat een einde wilde maken aan het Terrorism Information Awareness programma vanwege privacy twijfels. (Wired)

Reacties (2)
23-09-2003, 17:19 door Anoniem
En hierbij dus het bewijs dat behoud van privacy met zulke grote systemen bij commerciele en overheids organisaties niet te garanderen is.
Gegarandeerd dat hier ook gegevens tussen zitten van buitenlandse passagiers. De EU moet de USA gewoon boycotten op het verstrekken van privacy gegevens van EU passagiers van en naar de USA. Ze zijn gewoon niet te vertrouwen.
24-09-2003, 10:51 door Anoniem
Iemand gister nog Enemy of the State gezien?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.