image

Thunderbird-extensies verhuizen naar nieuwe website

woensdag 11 juli 2018, 10:47 door Redactie, 0 reacties

Alle uitbreiding en extensies voor Thunderbird en SeaMonkey verhuizen naar een nieuwe website, zo hebben de Thunderbird Council en Mozilla besloten. Aanleiding voor de verhuizing is dat Thunderbird en SeaMonkey niet van plan zijn om op korte termijn volledig over te stappen op de WebExtensions API.

Mozilla besloot vorig jaar om traditionele add-ons te vervangen door een model waarbij extensies straks in alle browsers kunnen werken, net zoals met webapplicaties nu het geval is. Om dit te realiseren werd er voor WebExtensions gekozen. Met de lancering van Firefox Quantum ondersteunt de browser alleen nog maar WebExtensions-uitbreidingen. Het is echter onbekend wanneer Thunderbird en SeaMonkey zullen volgen en Mozilla stelt dat dit niet op korte termijn is.

Daarop hebben de Thunderbird Council en Mozilla afgesproken om een nieuwe website voor Thunderbird- en SeaMonkey-extensies te lanceren. Vanaf morgen zullen alle uitbreidingen voor de twee programma's via addons.thunderbird.net zijn te vinden. De aanpassing zal geen gevolgen voor gebruikers hebben, aangezien ze automatisch worden doorgestuurd en automatische updates voor de extensies gewoon blijven werken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.