image

VS: Democratische Partij gehackt via phishingmails

zondag 15 juli 2018, 09:01 door Redactie, 7 reacties

De aanvallers die in 2016 tienduizenden gevoelige e-mails en gigabytes aan data van de Amerikaanse Democratische Partij in handen kregen maakten voornamelijk gebruik van phishingmails om accounts en systemen binnen te dringen, zo stelt het Amerikaanse openbaar ministerie in een aanklacht (pdf).

Vrijdag werden twaalf Russische inlichtingenofficieren aangeklaagd voor het plegen van misdrijven met als doel het beïnvloeden van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De aanklacht laat vooral zien hoe effectief het gebruik van phishingmails was. Zo bevestigt het Amerikaanse openbaar ministerie dat het e-mailaccount van de Democratische campagneleider John Podesta via een phishingmail werd gehackt, waardoor meer dan 50.000 e-mails van Podesta werden gestolen.

Niet alleen Podesta maar ook andere campagnemedewerkers vulden op phishingsites hun inloggegevens in, waarmee de aanvallers vervolgens op de accounts konden inloggen. Zo was een medewerker van het Democratic Congressional Campaign Committee (DCCC) in een phishingmail getrapt en had haar wachtwoord ingevoerd. Met dit wachtwoord konden de aanvallers op het DCCC-netwerk inloggen en verschillende soorten malware installeren om het netwerk te verkennen en gegevens te stelen.

Via de malware op het DCCC-netwerk wisten de aanvallers de inloggegevens van een DCCC-medewerker te stelen die ook op het netwerk van het Democratic National Committee (DNC) kon inloggen. Met de gestolen inloggegevens werd op het DNC-netwerk ingelogd en ook daar malware geïnstalleerd om allerlei gegevens te stelen.

Eind 2016 verstuurden de aanvallers meer dan 100 phishingmails naar organisaties en personen die betrokken waren bij verkiezingen in allerlei districten in Florida. De e-mails leken afkomstig te zijn van een leverancier die software levert om de gegevens van geregistreerde kiezers te controleren. De phishingmail bevatte een Word-document waar malware aan was toegevoegd.

Uit de aanklacht blijkt ook dat de aanvallers in 2015 via phishingmails toegang wisten te krijgen tot de e-mailaccounts van individuen die met de Republikeinse Partij waren geaffilieerd. Volgens het openbaar ministerie hebben de aanvallers tienduizenden e-mails en gigabytes aan data buitgemaakt, die vervolgens met WikiLeaks werden gedeeld.

Reacties (7)
15-07-2018, 10:25 door Anoniem
Ik neem aan dat de bewijzen net zo hard zijn als de bewijzen die men destijds had tegen het Sadam regime. Een goed opgebouwd scenario van de VS om een schuldige aan te wijzen. Vooral knap dat men exact 11 personen kan aanwijzen.
15-07-2018, 13:03 door Anoniem
Niet "de waarheid zal u vrijmaken", eerder "de kennis omtrent de waarheid". Heel wat Amerikaanse staten hebben geen wetgeving aangaande phishing of behandelen het als "identity theft".

Ook is de berichtgeving heel eenzijdig en voorspelbaar voortgezet. Niets over de Uranium deal, niets over wetgeving waar democraten en republikeinen het 100% over eens zijn. Alle nieuws komt als manipulerend nieuws of fake news, ander nieuws of echt nieuws wordt weggehouden.
15-07-2018, 18:13 door karma4
Door Anoniem: Vooral knap dat men exact 11 personen kan aanwijzen.
Ik lees overal 12 niet 11. Ook interressant https://www.golem.de/news/russische-agenten-angeklagt-mit-bitcoin-und-ccleaner-gegen-hillary-clinton-1807-135477-2.html X-agent X-tunnel.
16-07-2018, 09:14 door Anoniem
https://www.zerohedge.com/news/2018-07-15/former-cia-officer-clinton-involved-biggest-treason-history
16-07-2018, 22:12 door Anoniem
@karma4

Natuurlijk zal er vanuit Rusland ook wel het nodige getrolled worden en ook de nodige propaganda verspreid.
Het waren en zijn beslist geen lieverdjes net als hun tegenhangers aan de kant van Alaska.

Dat staat als een paal boven wapen en alle staten, inclusief de EU doen dit bij tijd en wijle.

Let maar op dat de Trump-Putin top bepaalde krachten in Amerika een doorn in het oog zal zijn.

Zeker als het minder geld voor het militair industrieel complex zou inhouden,
dat ten goed gaat komen aan de algemene Amerikaanse economie buiten deze kleine elite om.

De verdachtmakingsmachine zal derhalve op volle toeren gaan draaien.
Dat is niet zo moeilijk te voorspellen.

luntrus
17-07-2018, 08:49 door karma4
Door Anoniem:...
De verdachtmakingsmachine zal derhalve op volle toeren gaan draaien.
Dat is niet zo moeilijk te voorspellen.
luntrus
klopt luntrus, het probleem is dat zeker bij de eerste berichten onduidelijk is wat nu waar is en wat niet.
Er worden halve waarheden verteld maar net goed complete onzin. Zonder de bias veronderstellingen van feiten er uit te halen zie je de vele goedgelovigen gemanipuleerd een kant op gaan. Ik blij liever voorzichtig en denk nog eens andere insteken etc. Fraai toch het vervolg in Helsinki, beter gezegd blamerend.
18-07-2018, 08:29 door Anoniem
En het begint al direct via CNN, die nu vol inzetten op het "De Russen hebben de verkiezingen voor Trump in de wacht gesleept".

Zelfs het Cambridge Analytica schandaal schijnt nu opgezet door een Amerikaanse professor, die in St. Petersburg doceerde en die facebook data uit Rusland gebruikte, maar niet wist waarvoor ze dienden... Lees: https://money.cnn.com/2018/07/17/technology/cambridge-analytica-data-facebook-russia/index.html.

Net als PO in Polen tegenover PiS (grote meerderheidspartij) kan het Hillary C. kamp geen vrede hebben met de recente Amerikaanse verkiezingsuitslag en werken deze krachten op alle fronten aan polarisatie van de maatschappij. Zelfs een kleurenrevolutie zou eventueel niet worden geschuwd.

Massamedia kanalen, als dat van CNN zien een enorme terugloop in publieke belangstelling en vragen zelfs om verbieden van alternatieve media-kanalen. Ze zijn losers geworden en moeten overal betalen om nieuws op te halen. Neo-liberaal schijnt dus overal goed de weg kwijt te zijn en veel Amerikaanse linkse studenten bazelen desgevraagd onzin.

In de tijd van G.B.J. Hilterman was het politieke veld in de wereld nog duidelijk verdeeld en te overzien. Betekenen dit de nadagen van Rome voor dit imperium. Imperiums die gemiddeld niet langer duren/duurden dan 250 jaar. Er is niets nieuws onder de zon derhalve.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.