image

Privacy-OS Tails zoekt testers voor VeraCrypt-support

zondag 15 juli 2018, 09:16 door Redactie, 2 reacties

De makers van het op privacy gerichte besturingssysteem Tails zoeken mensen die willen helpen met het testen van de nieuwe VeraCrypt-support. VeraCrypt is een programma voor het versleutelen van systemen en bestanden. Tails heeft nu ondersteuning voor VeraCrypt in het besturingssysteem ingebouwd, zodat gebruikers eenvoudig hun met VeraCrypt versleutelde schijven en containers kunnen ontsleutelen.

De VeraCrypt-ondersteuning is in een nieuwe bètaversie te testen. De ontwikkelaars hopen op feedback van gebruikers, zoals de aanwezigheid van bugs, de bruikbaarheid van de feature, of er dingen duidelijker kunnen en of er technische problemen zijn. Tails staat voor The Amnesic Incognito Live System en is een volledig op Linux-gebaseerd besturingssysteem dat allerlei tools bevat om anoniem mee te internetten. Het is vanaf een dvd of usb-stick te gebruiken en wordt door verschillende burgerrechtenbewegingen, privacy-experts en klokkenluider Edward Snowden aangeraden. Dagelijks maken zo'n 22.000 mensen gebruik van Tails.

Reacties (2)
15-07-2018, 19:39 door Anoniem
Doe mij toch maar qubes, geeft me met hun disposable whonix vms de vergelijkbare amnesia als dat van tails, en de anonimiteit van whonix. Moet je wel een computer hebben met een beetje reken kracht natuurlijk.
16-07-2018, 14:06 door Anoniem
Door Anoniem: Doe mij toch maar qubes, geeft me met hun disposable whonix vms de vergelijkbare amnesia als dat van tails, en de anonimiteit van whonix. Moet je wel een computer hebben met een beetje reken kracht natuurlijk.

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Tails heeft geen extra rekenkracht nodig en werkt super op wat oudere hardware. Zeker met deze encryptie functionaliteiten.

P.S. let wel dat "disposable" vms van HDD zonder een goede wipe of overschrijving van je sectoren alsnog te recoveren kan zijn. Tails slaat gewoon niets op. Anders kun je ook gewoon een Windows VM opspinnen met TOR en "anoniem" browsen, daarna de VM (vhd(x)) verwijderen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.