image

Chinese steden controleren rioolwater op drugsgebruik

woensdag 18 juli 2018, 15:22 door Redactie, 13 reacties

Tientallen Chinese steden controleren het rioolwater op het gebruik van drugs en de technologie zal volgend jaar ook worden gebruikt om een quotum te bepalen voor het aantal drugsgebruikers dat de politie moet arresteren. Dat meldt Nature.

De Chinese President Xi Jinping liet vorige maand nog weten dat de oorlog tegen drugs samenhangt met de staatsveiligheid en het welzijn van de Chinese bevolking. Op dit moment monitoren Chinese steden het rioolwater op verboden drugsgebruik. Zo wordt onder andere naar de effectiviteit gekeken van programma's die het drugsgebruik moeten terugdringen.

Volgens Li Xiqing, een chemicus aan de Peking University in Beijing die met de politie op dit onderwerp samenwerkt, is de techniek in één stad al gebruikt om een drugsfabrikant op te sporen en aan te houden. Hij verwacht dat een aantal steden volgend jaar de gegevens van het rioolwater zal gebruiken voor het bepalen van het aantal te arresteren drugsgebruikers.

Het analyseren van rioolwater wordt ook in andere landen gedaan, waaronder Nederland. Het gaat dan meestal om eenmalige of terugkerende onderzoeken. "Wat opmerkelijk is, is dat China echt op basis van de techniek actie onderneemt", aldus Daniel Burguard, een chemicus van de Universiteit van Puget Sound.

Reacties (13)
18-07-2018, 16:03 door Anoniem
Zouden ze de concentratie ook kunnen meten per huis, of per straat ?
18-07-2018, 16:27 door Anoniem
Je had gehoopt dat het daverende "succes" van de oorlog tegen drugs in de VS ervoor zou zorgen dat andere landen en ander pad zouden volgen.
18-07-2018, 18:05 door Anoniem
Door Anoniem: Je had gehoopt dat het daverende "succes" van de oorlog tegen drugs in de VS ervoor zou zorgen dat andere landen en ander pad zouden volgen.
Wie geen cijfers toont, is weinig geloofwaardig.
18-07-2018, 18:48 door Anoniem
Door Anoniem: Zouden ze de concentratie ook kunnen meten per huis, of per straat ?

Uiteraard. Gewoon een kwestie van het ontwikkelen van spotgoedkope drug-specifieke sensoren die de klus kunnen klaren. De enige vraag is hoe ze de vervuiling van het membraan en het circuit van zo'n sensor gaan oplossen. Op dit moment is voor de bepaling van uiteenlopende micro-organische stoffen op ppt niveau ingewikkelde apparatuur nodig, zoals HLPC en GC-MS. Als een routine bepaling eenvoudiger en goedkoper kan, zal dat vroeg of laat op de markt komen.

Er bestaan al sensoren voor gebruik bij RWZI voor de bepaling van het chemisch- en biologische zuurstofverbruik en zuurgraad van influent-, proces- en effluent stromen. Die dingen waren ooit peperduur, zijn inmiddels spotgoedkoop.
18-07-2018, 19:37 door Anoniem
De panopticum architectuur word wereldwijd aangelegd,
zodoende een controlerende maatschappij te vormen,waarbij het vormen van de supermens
gaat afdwingen en centraal staat.

Google en tech bedrijven werken samen om de panopticum architectuur vorm te geven,
daarom moeten er wereldwijd ook steeds meer slimmere en nog slimmere
smart devices komen,met smart management enzovoorts.

Het creeren van de supermens dat is waar wij naar streven en het systeem "panopticum"controleert
in de toekomst wie wij zijn,wie we moeten zijn,en wie je zal moeten zijn.

De aziatische landen zijn al ver gevordert in het creeren van het panopticum.

Leve de vrijheid,leve de privacy,nee helaas niet meer.
18-07-2018, 22:37 door Anoniem
Ik snap de ophef niet helemaal, in het nieuws is hier ook wel eens dat drugs worden gevonden in riool water. ze weten precies wat wij in Nederland in welke regio snuiven en slikken. Daar wordt regelmatig onderzoek naar gedaan, en vest niet alleen voor drugs maar ook voor industrieel afval.

https://www.google.com/search?q=drugs+rioolwater

Met de huidige IoT ontwikkelingen zal dit vast nog wel continue en realtime gemeten kunnen worden, ik ben voor!
19-07-2018, 06:11 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Je had gehoopt dat het daverende "succes" van de oorlog tegen drugs in de VS ervoor zou zorgen dat andere landen en ander pad zouden volgen.
Wie geen cijfers toont, is weinig geloofwaardig.
Dit is wel redelijk bekende koek hoor. (Andere anoniem.)
19-07-2018, 10:06 door Anoniem
Met de huidige IoT ontwikkelingen zal dit vast nog wel continue en realtime gemeten kunnen worden, ik ben voor!

Want het heeft veel zin om te jagen op mensen, omdat ze iets gebruikt hebben ? Wil je ook alcohol detectoren, zodat mensen die alcohol drinken, aangepakt kunnen worden ? Of is de ene drug de andere niet ?
19-07-2018, 10:07 door Anoniem
Wie geen cijfers toont, is weinig geloofwaardig.

Wie alles voorgekauwd wil hebben, die is redelijk lui..... Als je cijfers nodig hebt, zoek ze op.
19-07-2018, 10:12 door Anoniem
Schitterend hoor, die oorlog tegen drugs

"The Nixon campaign in 1968, and the Nixon White House after that, had two enemies: the antiwar left and black people. You understand what I'm saying? We knew we couldn't make it illegal to be either against the war or black, but by getting the public to associate the hippies with marijuana and blacks with heroin, and then criminalizing both heavily, we could disrupt those communities. We could arrest their leaders, raid their homes, break up their meetings, and vilify them night after night on the evening news. Did we know we were lying about the drugs? Of course we did."

– John Ehrlichman

Goede uitleg he, over de reden achter deze oorlog. Waarbij we hier natuurlijk vrolijk achter de Amerikanen aanhuppelen, terwijl we aspecten als bovestaande voor het gemak negeren. Kop in het zand ! ;)
19-07-2018, 10:19 door Anoniem
Door Anoniem: Zouden ze de concentratie ook kunnen meten per straat, of per huis?
..of per hotelkamer?

Zou wildplassen extra verdacht worden...

En, krijgt een verlaten plek als ???, net zoals Amsterdam nu, straks een stroom aan drugstoeristen?
19-07-2018, 10:30 door Briolet
Door Anoniem: Ik snap de ophef niet helemaal, in het nieuws is hier ook wel eens dat drugs worden gevonden in riool water.

Het is een bekend gegeven dat redacties vaak van een mug een olifant maken om hun artikel meer gewicht te geven. Het meeste wat er in staat is oud nieuws of zelfs onzin informatie. Wat te denken van de zin:
Het gaat dan meestal om eenmalige of terugkerende onderzoeken.
.
Als je dat herleest, mark je dat er eigenlijks niets staat. Een onderzoek is altijd eenmalig of terugkerend. Deze info is alleen bladvulling en had beter weg kunnen blijven.

Wat ik me afvraag is waarom security dit artikel plaatst. Het heeft niets met security van doen. En ook privacy is niet in het geding omdat rioolonderzoek alleen het gebruik van een groot gebied aangeeft en niet van de individu.
21-07-2018, 12:47 door Anoniem
@ anoniem van 19:37 van 19:07:18

Het panopticum geldt alleen voor de burgers. Waar je weinig over verneemt zijn zij die bewust buiten het panopticum blijven (of er toezicht op houden). Tevens de financiering van allerlei zwarte geheime projecten in het verleden en heden door o.m. CIA, "Crooks in Action". Ik vermoed ook dat daartoe o.a. de bitcoin in het leven is geroepen.

Dus aan de ene kant alle globale burgers onder controle willen houden, maar met uitzondering van de zogeheten Deep State Elite en haar "actors". De leugen regeert, maar die voortdurende leugen mag vervolgens niet worden aangeroerd. War on drugs = Drugs for War, War on Terror = Terror for War.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.