image

Afkickkliniek VS waarschuwt patiënten na phishingaanval

woensdag 18 juli 2018, 16:54 door Redactie, 1 reacties

Een netwerk van Amerikaanse afkickklinieken heeft patiënten gewaarschuwd dat hun gegevens mogelijk zijn gestolen nadat meerdere medewerkers in phishingmails trapten. Volgens Sunspire Health, dat klinieken door de hele Verenigde Staten heeft, ontdekte het tussen 10 april en 17 mei van dit jaar dat de accounts van meerdere medewerkers via phishingmails waren gecompromitteerd.

Onderzoek door forensische onderzoekers wees uit dat aanvallers tussen 1 maart en 4 mei van dit jaar mogelijk op de e-mailaccounts van de medewerkers hadden ingelogd. Deze e-mailaccounts bleken patiëntgegevens te bevatten, zoals namen, geboortedata, social security nummers, behandelgegevens, diagnoses en verzekeringsgegevens.

Volgens de zorgverlener zijn er geen aanwijzingen dat de informatie in de e-mails is misbruikt. Alle getroffen patiënten worden ingelicht en krijgen gratis kredietmonitoring aangeboden. Onlangs waarschuwde ook een andere Amerikaanse zorgverlener dat patiëntgegevens mogelijk waren gestolen nadat medewerkers in phishingmails waren getrapt.

Reacties (1)
18-07-2018, 20:46 door Anoniem
Ook hier: kunnen de mensen die hier zo stom zijn worden aangepakt, inclusief de leidinggevenden? Kennelijk zijn ze niet geschikt voor dit soort werk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.