image

Opnieuw datalek Amerikaanse zorgverlener door phishingmail

maandag 23 juli 2018, 13:05 door Redactie, 0 reacties

Opnieuw heeft een Amerikaanse zorgverlener patiënten gewaarschuwd voor een datalek nadat medewerkers in een phishingmail trapten. Volgens NorthStar Anesthesia, dat anesthesiediensten aan ziekenhuizen levert, werden verschillende medewerkers eind mei het slachtoffer van een phishingaanval.

Uit het onderzoek blijkt dat de aanvallers toegang tot de e-mailaccounts van verschillende medewerkers kregen. Deze accounts bleken persoonlijke informatie van patiënten te bevatten, zoals namen, geboortedata, verzekeringsgegevens, gezondheidsinformatie, IRS-identiteitsbeschermingsnummer, belastingidentificatienummer, medisch verleden, behandelinformatie en diagnoses. Van sommige personen ging het ook om social security nummer.

De zorgverlener stelt dat het aanvullende beveiligingsmaatregelen gaat treffen om informatie te beschermen. Alle getroffen patiënten worden per post ingelicht en krijgen gratis kredietmonitoring en identiteitshersteldiensten aangeboden. Onlangs waarschuwden ook een Amerikaanse afkickkliniek, hospice en twee medische centra voor datalekken die door phishingmails waren veroorzaakt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.