image

Telefoonfraudeurs veroordeeld tot 20 jaar cel in VS

maandag 23 juli 2018, 14:36 door Redactie, 1 reacties

In de Verenigde Staten is vorige week een groep van 21 verdachten veroordeeld tot gevangenisstraffen tot 20 jaar wegens het oplichten van duizenden Amerikanen voor honderden miljoenen dollars. De verdachten waren onderdeel van een bende die vanuit Indiase callcenters opereerde.

De oplichters belden Amerikaanse burgers en deden zich voor als medewerkers van de belastingdienst of immigratiedienst. Ze stelden dat de gebelde burgers de Amerikaanse overheid nog geld verschuldigd waren en zouden worden gearresteerd of uitgezet als ze niet meteen betaalden. Slachtoffers konden het geld via overschrijvingen overmaken, maar ook het betalen via iTunes-cadeaubonnen of andere waardekaarten was mogelijk. Het geld werd vervolgens witgewassen.

Een 42-jarige man werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar wegens het rekruteren en trainen van mensen die het geld witwasten dat via de telefoonscam was verkregen. Volgens het Amerikaanse openbaar ministerie was de man verantwoordelijk voor het witwassen van een bedrag tussen de 9,5 miljoen en 25 miljoen dollar. De mede-eigenaar en manager van een callcenter dat voor de fraude werd gebruikt kreeg een gevangenisstraf van bijna 16 jaar opgelegd. De verdachten moeten daarnaast zo'n 9 miljoen dollar terugbetalen aan hun slachtoffers. Ook werd er voor bijna 73 miljoen dollar aan activa in beslag genomen die de rechter verbeurd zal verklaren.

Reacties (1)
24-07-2018, 15:33 door spatieman
prima toch dat outsourcing !!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.