image

Twitter verwijdert 143.000 apps die regels schonden

donderdag 26 juli 2018, 17:18 door Redactie, 2 reacties

Twitter heeft van april tot en met juni dit jaar ruim 143.000 apps verwijderd omdat ze de regels van de microbloggingdienst schonden, zo heeft Twitter zelf bekendgemaakt. De apps maakten zich schuldig aan het versturen van spam, manipuleren van conversaties en het schenden van de privacy van gebruikers.

Om het misbruik effectiever te bestrijden gaat Twitter nu de toegang beperken die deze apps in de eerste plaats hebben. Zo komt er een nieuwe manier voor alle app-ontwikkelaars om de programmeerinterfaces (API's) van Twitter te benaderen. Ook zegt Twitter dat er veranderingen komen wat betreft de aansprakelijkheid van apps die op grote schaal "content" op Twitter genereren.

Tevens wordt het aantal apps beperkt dat standaard aan één ontwikkelaarsaccount is gekoppeld. Ontwikkelaars kunnen met een account straks maximaal 10 apps registreren. Daarnaast krijgt het "Help Center" een optie voor het melden van malafide apps. Volgens Rob Johnson van Twitter moeten deze veranderingen Twitter meer zichtbaarheid en controle geven over hoe ontwikkelaars het platform en de publieke data van twitteraars gebruiken en spam en ander misbruik tegengaan.

Reacties (2)
27-07-2018, 09:22 door Anoniem
Bedoelen jullie niet "Twitter verbreekt API verbinding met 143.000 apps"?

Zou raar zijn als Twitter apps kon verwijderen..
29-07-2018, 12:29 door spatieman
143,000 apps ?? ,dat is wel behoorlijk veel.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.