image

Duitse overheid: Mens speelt sleutelrol in cybersecurity

vrijdag 27 juli 2018, 10:33 door Redactie, 4 reacties

Mensen spelen een sleutelrol in cybersecurity en bewustzijn is dan ook van cruciaal belang, zo stelt het Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), onderdeel van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken. Het BSI liet een onderzoek doen waaruit bleek dat één op de zes medewerkers zou reageren op een gespoofte e-mail die van de leiding afkomstig lijkt en gevoelige bedrijfsgegevens zou prijsgeven.

Verder bleek dat meer dan de helft van de ondervraagde werknemers actief betrokken is bij het onderwerp it-security op de werkvloer is. Tegelijkertijd zei bijna 42 procent van de respondenten dat ze niet uit zichzelf betrokken zijn geraakt. Verder vertrouwt achttien procent op de werkgever om de beveiliging van het bedrijfsnetwerk te regelen en vindt dat ze zelf geen aanvullende maatregelen hoeven te nemen. Volgens het BSI laat dit zien dat het vergroten van het bewustzijn over cybersecurity nog steeds dringend nodig is.

"Social engineering maakt gebruik van menselijke eigenschappen zoals behulpzaamheid en vertrouwen om medewerkers te manipuleren. De aanvaller kan bijvoorbeeld het slachtoffer verleiden om vertrouwelijke informatie prijs te geven, beveiligingsfuncties te ondermijnen of malware te installeren. Het voorlichten van gebruikers hierover hoort dan ook een belangrijke rol te spelen en onderdeel uit te maken van de trainingen van het bedrijf", zo stelt het BSI.

Reacties (4)
27-07-2018, 10:48 door Anoniem
En ander nieuws, water is nat.

Daar ben ik overigens gisteravond nog eens achter gekomen, toen er ineens water in kleine hoeveelheden uit de lucht kwam vallen.
27-07-2018, 16:37 door Anoniem
Water, wat is dat , ah dat natte spul, dank voor de herinnering, al zo'n lange tijd niet meer ervaren!
Maar water kan wel degelijk de cyberscurity lam leggen, dan gaat ook wel gelijk de rest van de electronica eraan en heb je dus ook geen security meer nodig, win-win...
kom maar op met de regen en laat het stromen naar alle datacenters.
27-07-2018, 19:17 door Anoniem
Nochtans hebben veel gebruikers van data-systemen dat niet door. (18% wordt hier genoemd!)
Alles gaat niet vanzelf. Ook het bewust maken van die 18% niet.
30-07-2018, 10:43 door Anoniem
Nou, daar zijn die Duitsers dan ook supersnel achtergekomen he......
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.