Privacy - Wat niemand over je mag weten

Tripadvisor Review Express

01-08-2018, 02:45 door Anoniem, 0 reacties
Ik lees net een raar stukje op CNN over een Autralisch hotel.

https://edition.cnn.com/travel/article/australia-tripadvisor-hotel-fined-trnd/index.html

Dat hotel is blijkbaar teruggefloten door de rechter daar beneden, omdat het enkel van tevreden klanten het email adres aan tripadvisor doorgaf. Handig natuurlijk, want dan kom je beter uit de verf.

Echter, als ik gewoon lekker een hotelletje boek, en ik krijg daarna mail van de tripadvisor, dan vraag ik me toch, privacy bewust, af wat de tripadvisor ermee te maken heeft waar ik een nachtje heb liggen maffen, en of dat hotel wel goed bij zijn hoofd is om dat zomaar door te geven. Een beetje trollen op tripadvisor kan iedereen. Daar hebben ze je email adres niet voor nodig. Elk cafe waarvan de buren 10 cent minder vragen voor een biertje doet dat.

Ik heb dat review express eens bekeken en krijg toch de indruk dat tripadvisor de etablissementen actief pusht om de privacy van hun gasten te schenden. En tegelijk natuurlijk een leuke databees op te bouwen van hotelgasten (net als bookings.com dat doet), die dan weer geweldig met facebook data en google zoekopdrachten en locaties gekoppeld kan worden.

Het lijkt me toch iets voor de Europese privacy waakhonden om daar eens hun neusje in te steken. En ook voor de EU politici om aanzetten tot wetsovertredingen door sites ook eens te gaan beboeten. Want straks heb ik ergens de minibar nog niet opengetrokken of ik krijg al een alertje of belletje van de tripadvisor consulente of ik even commentaar wil geven op de inhoud van die minibar.

Wel een beetje rare rechter in Australië, die niet alleen privacyschending over het hoofd ziet, maar ook eist dat het van àlle klanten wordt doorgegeven! (Waar is die naar school geweest????)
Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.