Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

TIP!!! Amnesty International doelwit van spyware gelinkt aan Israëlisch spionagebedrijf

01-08-2018, 07:37 door Anoniem, 9 reacties
Meer informatie hier:
https://www.nu.nl/tech/5392688/amnesty-international-doelwit-van-spyware-gelinkt-israelisch-spionagebedrijf.html

En de site van Amnesty:
https://www.amnesty.org/en/latest/research/2018/08/amnesty-international-among-targets-of-nso-powered-campaign/
Reacties (9)
01-08-2018, 10:40 door Anoniem
Suggestief verhaal vanuit Berkeley via Ford foundation. Reden voor de ban op Kaspersky. Fake news.
01-08-2018, 11:00 door Anoniem
Surveillance door middel van producten zoals die van de NSO Group is buitengewoon ingrijpend
Sowieso dat commerciele partijen zo zelfstandig zulke taken uitvoeren is ingrijpend.
01-08-2018, 12:39 door Anoniem
De NSO Group Herzliya is reeds in andere (Amerikaanse) handen (Francisco Partners Management) overgegaan en staat weer te koop.

Pegasus software schijnt eerder ontvreemd te zijn door een vroegere medewerker (In June 2018, an Israeli court indicted a former employee of NSO Group for allegedly stealing a copy of Pegasus and attempting to sell it online for $50-Million worth of cryptocurrency). Lees verder: https://www.lookout.com/trident-pegasus-enterprise-discovery & https://www.kaspersky.com/blog/pegasus-spyware/14604/

In het geval van een omgeving, waar de neuzen toch allemaal een richting horen uit te staan, zou dat niet mogen uitmaken, maar hoe betrouwbaar is neo-liberaal Amerika nog voor Israël heden ten dage?

luntrus
02-08-2018, 09:53 door Anoniem
Amnesty International deugt al jaren niet meer, zelfs aan de buitenkant zien we hoe deze ééns achtenswaardige organisatie de speelbal van de linkse beweging is geworden, en ook de Arabische invloed in Amnesty is ongewenst hoog.
[ur]https://www.ngo-monitor.org/books/amnesty_international_failed_methodology_corruption_and_anti_israel_bias/ [/url]
02-08-2018, 10:36 door Anoniem
Suggestief verhaal vanuit Berkeley via Ford foundation. Reden voor de ban op Kaspersky. Fake news.

Onderbouw eens *waarom* het suggestief zou zijn, en waarom het fake news is. Zonder onderbouwing hebben dit soort kreten immers bar weinig inhoud. En het maakt de reactie stukken minder interessant (staat los van de vraag of je gelijk hebt).
02-08-2018, 10:38 door Anoniem
Amnesty International deugt al jaren niet meer, zelfs aan de buitenkant zien we hoe deze ééns achtenswaardige organisatie de speelbal van de linkse beweging is geworden

Je deugt zeker als je mensenrechtenschendingen enzo negeert. Misschien moet je je afvragen in hoeverre je zelf deugt, als je dit soort opmerkingen maakt. En aandacht voor mensenrechtenschendingen, dat is niet iets links. Dat is iets waar velen, van links tot rechts, volstrekt achter staan.
02-08-2018, 12:34 door Anoniem
Door Anoniem:
Amnesty International deugt al jaren niet meer, zelfs aan de buitenkant zien we hoe deze ééns achtenswaardige organisatie de speelbal van de linkse beweging is geworden

Je deugt zeker als je mensenrechtenschendingen enzo negeert. Misschien moet je je afvragen in hoeverre je zelf deugt, als je dit soort opmerkingen maakt. En aandacht voor mensenrechtenschendingen, dat is niet iets links. Dat is iets waar velen, van links tot rechts, volstrekt achter staan.

Sorry, maar de socialisten moeten niet pretenderen dat ze zonder aanzien des persoon opkomt tegen mensenrechtenschendingen. Het hanteert nog altijd tot op de dag van heden een nogal selectieve perceptie daarvan. Wist u dat de GroenLinks coryfee Paul Rosenmöller toen in de rol van leider van de GML in 1979 een bedankbriefje ontving van Pol Pot (Cambodja) en dat Jan Marijnissen (SP) openlijk dweepte met de socialist Chavez (Venuzuela).

Wat Amnesty betreft, NGO monitor haar onderzoek van Amnesty laat onweerlegbaar de duistere feiten zien : https://www.ngo-monitor.org/books/amnesty_international_failed_methodology_corruption_and_anti_israel_bias/
02-08-2018, 13:46 door Anoniem
@ anoniem van 10:36

Ik had ten aanzien van het Associated Press verhaal, dat ondersteund wordt door onderzoekers van de Berkeley Universiteit die Pegasus malware onderzochten alsmede Kaspersk graag ongelijk. Berkely onderzoekers, die gesponsord worden door de Ford Foundation, die de algemene Amnesty International narratief al jaren ondersteunen. Google het maar na in plaats van het direct proberen te debunken vanwege het MSM standpunt dat je vooral voort dient te zetten. Denk eens aan hoe men gastarbeiders uit Indonesia Raja behandelt in Koeweit o.a. en dat zijn toch meestal geen kafir... het is de grootste moslimnatie op aarde. Mensenrechten in sommige moslimlanden, ammehoela?

Er is Pegasus software op het net aangeboden voor crypto-geld en daarvoor is een voormalig medewerker van het bedrijf door de Israëlische rechter veroordeeld. Francisco partners managment, die stakeholder van het bedrijf NSO groep is geworden door aankoop, wil het alweer versjacheren, maar er dan minimaal 10 keer zoveel aan overhouden. Past allemaal binnen het verhaal van Apple iPod crypto en het compromitteren ervan. Wie hebben hier belang bij? Verenigde Emiraten, Saudies, neo-liberalen in de U.S.A.?

Voor mij zit het suggestieve juist in de titel "TIP!!! Amnesty International doelwit van spyware gelinkt aan Israëlisch spionagebedrijf". Er staat nog net niet "verwerpelijk Israëlisch spionagebedrijf". Dat is de grote click-bait hier Waarvoor?

Debunk dat eens, of reageer je omdat je iets anders hoort dan het bekende policolor verhaaltje, dat steeds verspreid wordt in Nederland en de EU - de algemene palaver rond Finfisher, Bundestrojaner, Pegasus, NSA surveillance?
02-08-2018, 13:46 door Anoniem
Spyware 'Toolbars', etc.. zijn ontwikkeld door Israelische bedrijven. Het verbaast mij niet dat ze erachter zitten.

Advanced malware/worms zijn ook door Israel + VS ontwikkeld.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.