image

Cisco koopt securitybedrijf Duo Security voor 2,35 miljard dollar

donderdag 2 augustus 2018, 14:46 door Redactie, 3 reacties

Netwerkgigant Cisco koopt securitybedrijf Duo Security voor een bedrag van 2,35 miljard dollar, zo hebben beide bedrijven vandaag bekendgemaakt. Duo Security is een Amerikaanse leverancier van cloudgebaseerde multifactorauthenticatie-diensten en single-sign on tools.

De oplossingen van het bedrijf verifiëren de identiteit van gebruikers en de "gezondheid" van hun apparaten voordat ze toegang tot applicaties krijgen. Cisco wil de oplossingen van Duo Security binnen de eigen platformen gaan integreren. Duo Security heeft naar eigen zeggen 12.000 klanten en meer dan 700 medewerkers. Totdat de deal wordt afgerond blijven beide bedrijven los van elkaar opereren, zo meldt Dug Song, directeur en medeoprichter van Duo Security. Het bedrijf biedt met "Duo Mobile" ook een tweefactorauthenticatie-app die alleen op Android-toestellen meer dan 1 miljoen installaties heeft.

Reacties (3)
03-08-2018, 09:22 door Anoniem
Pfff... Kan niet wachten hoe Cisco hier weer hun eigen sausje overheen probeert te gieten en het resultaat een walgelijk, slecht functionerend product is (A lá Sourcefire > Firepower, of het hele ASA platform, ISE, et cetera...)
03-08-2018, 10:39 door Anoniem
Fijn is dit. Ik was er net zo blij mee..
Nu maar een alternatief zoeken zonder invloed van een bepaalde overheid.
05-08-2018, 21:17 door Anoniem
Door Anoniem: Fijn is dit. Ik was er net zo blij mee..
Nu maar een alternatief zoeken zonder invloed van een bepaalde overheid.

Duo was een Amerikaans bedrijf, het wordt overgenomen door een ander Amerikaans bedrijf, en je denk dat er daardoor verschil komt in invloed van een bepaalde overheid ?

Waarom denk je dat eigenlijk ? Of is het enige verschil dat je voorheen niet gekeken had waar Duo zat ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.