image

Apple: iPhone maakt geen audio-opname zonder toestemming

woensdag 8 augustus 2018, 10:33 door Redactie, 1 reacties

De iPhone maakt geen audio-opname van gebruikers zonder hun toestemming, zo meldt Apple in een brief aan leden van het Amerikaanse Congres. De congresleden wilden weten in welke situaties de iPhone gegevens opslaat en wat ermee gebeurt, zo meldt Apple Insider.

Wanneer een iPhone niet over een simkaart beschikt zal het toestel nog steeds informatie opslaan als locatiediensten staan ingeschakeld, de Airplane Mode niet is ingeschakeld en het toestel in de buurt van een zendmast is. Ook wanneer het toestel zonder simkaart in de buurt van een wifi-netwerk is en locatiediensten en wifi staan ingeschakeld wordt er informatie opgeslagen. De opgeslagen gegevens worden vervolgens op anonieme en versleutelde wijze met Apple gedeeld, zo laat het techbedrijf weten. Wanneer locatiediensten staan uitgeschakeld en het toestel in de buurt van een zendmast, wifi-netwerk of Bluetooth-baken is wordt er geen data opgeslagen.

De congresleden hadden Apple ook gevraagd of de iPhone over de mogelijkheid beschikt om zonder duidelijke 'audiotrigger' naar gebruikers te luisteren. Volgens Apple luistert de iPhone niet naar gebruikers, behalve als die "Hey Siri" zeggen. Verder worden Siri-gegevens niet met derde partijen gedeeld. Apple stelt verder dat de iPhone geen audio-opname van gebruikers maakt zonder hun toestemming. Daarnaast krijgen apps van derde partijen geen toegang tot de microfoon zonder nadrukkelijke toestemming van de gebruiker en moet het visueel duidelijk zijn dat er wordt opgenomen.

Apple merkt op dat niet alle techbedrijven op dezelfde manier werken en dat er grote verschillen in de businessmodellen en het verzamelen en gebruiken van data zitten. Daarbij zou de aanpak van Apple met betrekking tot gebruikersgegevens van veel andere bedrijven verschillen. "We vinden dat privacy een fundamenteel mensenrecht is en we ontwikkelen onze producten en diensten zo om het verzamelen van gebruikersgegevens te minimaliseren", aldus Apples Timothy Powderly. "De gebruiker is niet ons product en ons businessmodel is niet afhankelijk van het verzamelen van grote hoeveelheden persoonlijke identificeerbare informatie om profielen voor adverteerders te verrijken." De congresleden hadden dezelfde vragen ook aan Alphabet gesteld, het moederbedrijf van Google, maar dat heeft nog niet geantwoord.

Reacties (1)
08-08-2018, 11:22 door Anoniem
"De gebruiker is niet ons product en ons businessmodel is niet afhankelijk van het verzamelen van grote hoeveelheden persoonlijke identificeerbare informatie om profielen voor adverteerders te verrijken."

Waarom verzamel je die gegevens dan?

In een business kun je geld maar 1 keer uitgeven. Je moet dus prioriteiten stellen. Normaal is het dan dat je je belangrijke gegevens het beste beveiligt. Als je dus aangeeft dat de PII niet belangrijk is, geef je aan dat je daar bij je beveiliging dus ook niet de eerste prioriteit legt.

Peter
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.