image

Hypotheeksite lekt gevoelige data van bijna 1 miljoen mensen

vrijdag 10 augustus 2018, 10:26 door Redactie, 2 reacties

Een Amerikaanse hypotheeksite die mensen helpt bij het verkrijgen van een hypotheek heeft van bijna 1 miljoen mensen zeer gevoelige informatie gelekt. Het gaat om de website MyFHA.net die zich met name richtte op mensen die moeilijk in aanmerking voor een hypotheek komen.

De website werd begin 2015 gehackt. Daarbij wisten de aanvallers onder andere contactgegevens, kredietstatus, huishoudinkomen, gewenste lening en vermeldingen over persoonlijke omstandigheden zoals juridische zaken, scheidingen en gezondheidsklachten van ruim 972.000 mensen buit te maken. Hoewel MyFHA.net ruim drie jaar geleden werd gehackt was hier nooit melding van gemaakt. Beveiligingsonderzoeker Troy Hunt, die door verschillende partijen over het datalek werd ingelicht, informeerde MyFHA.net dat de hack bevestigde. Daarop besloot de organisatie de website offline te halen.

Reacties (2)
10-08-2018, 10:52 door Anoniem
Dit soort bedrijven horen per direct failliet verklaart te worden. 972000 x 1000 dollar boete... Je laat drie jaar lang de boel lopen in de hoop dat niemand het merkt. Dit is in mijn ogen schandalig!

Als dit niet veranderd, wat is er dan nodig om mensen tot inkeer te laten komen? Directeur hoofdelijk aansprakelijk stellen als er gelekt wordt? Of moeten wij als maatschappij maar buigen en onze ogen sluiten voor dit soort lekken? Want alles kan gehackt worden en dus heeft het ook geen zin om je er tegen te verzetten..... Dan is de maatschappij verloren...

TheYOSH
10-08-2018, 20:01 door karma4
Door Anoniem: Dit soort bedrijven horen per direct failliet verklaart te worden. 972000 x 1000 dollar boete... Je laat drie jaar lang de boel lopen in de hoop dat niemand het merkt. Dit is in mijn ogen schandalig!
….
TheYOSH
Het zijn Amerikanen, als je maar rijk wordt is alles toegestaan. Let op het is het ideaal van wat liberale partijen ook in Nl.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.