image

Australië wil hulp techbedrijven bij toegang tot versleutelde data

dinsdag 14 augustus 2018, 13:26 door Redactie, 8 reacties

De Australische regering heeft vandaag een wetsvoorstel gepresenteerd dat techbedrijven verplicht om te helpen bij het verkrijgen van toegang tot versleutelde data. Het introduceren van een backdoor om dit te realiseren is nadrukkelijk niet toegestaan, zo blijkt uit de tekst van het wetsvoorstel.

Volgens de Australische regering maken criminelen en terroristen steeds vaker gebruik van beveiligde, versleutelde communicatie. Het wetsvoorstel moet opsporingsdiensten de middelen geven om hierop te reageren. Zo krijgen autoriteiten de bevoegdheid om providers te vragen om te helpen bij het verkrijgen van toegang tot apparaten of diensten of het verwijderen van beveiligingsmaatregelen.

De Australische overheid kan drie soorten verzoeken indienen. Het eerste verzoek is vrijwillig en vraagt providers om te helpen waar mogelijk. Wanneer een provider kan meehelpen maar dit niet doet, kan er een dwangbevel worden afgegeven. Als hier geen gehoor aan wordt gegeven kunnen er boetes worden opgelegd die omgerekend tot zo'n 7 miljoen euro kunnen oplopen.

Als derde en laatste optie is er de Technical Capability Notice (TCN). In dit geval krijgen techbedrijven zoals Facebook of Apple het verzoek om tools te ontwikkelen waarmee opsporingsdiensten toegang tot versleutelde data krijgen. Nadat een dergelijk verzoek is ingediend hebben de providers in kwestie 28 dagen de tijd om uit te leggen of het voorstel haalbaar is of niet, zo meldt Mashable.

SBS News laat weten dat de Australische overheid techbedrijven ook kan vragen om een verdachte bijvoorbeeld via gps-tracking te lokaliseren. Verder geeft het wetsvoorstel opsporingsdiensten langer de tijd om computers te onderzoeken, namelijk 30 dagen in plaats van 14. Voordat het wetsvoorstel in werking kan treden moet het eerst nog door het Australische parlement worden goedgekeurd.

Reacties (8)
14-08-2018, 13:56 door Anoniem
Wat zal een verdrietfoon daar duur worden zeg,
want de regering wil voor al die services van de fabrikant vast niet betalen.
En dus worden deze kosten omgeslagen naar de aankoopprijs van het apparaat.
14-08-2018, 14:07 door Anoniem
De Australische regering heeft vandaag een wetsvoorstel gepresenteerd dat techbedrijven verplicht om te helpen bij het verkrijgen van toegang tot versleutelde data. Het introduceren van een backdoor om dit te realiseren is nadrukkelijk niet toegestaan

In ander nieuws heeft de Australische regering een wet gemaakt die producenten verplicht bakstenen te maken. Het is echter verboden daarbij van klei gebruik te maken.
14-08-2018, 15:29 door johanw
Nou, Facebook hoeft dan alleen maar een standaardtekst op te stellen dat WhatsApp end to end versleuteld is en het dus niet haalbaar is en die iedere keer op te sturen. En Signal kennende nemen ze niet eens de moeite op dat soort wetten te reageren, die hebben toch geen bezittingen in Australie.
14-08-2018, 15:35 door Anoniem
De crimineel hoeft maar zijn phone thuis te laten of weg te gooien.....en wèèèg is mijn kunstgebid in 30 seconden.
14-08-2018, 15:42 door Anoniem
Ziek land. Je denkt dat het hier erg is, maar het kan altijd nog erger.
15-08-2018, 00:09 door Anoniem
Lang geleden, maar ik ben er geweest. Een paar keer zelfs. In de Gevangen Poort in Den Haag. Mooie tentoonstelling over wat ze vroeger niet uit de kast trokken om bekentenissen af de dwingen.

Daarna zijn dingen als zwijgrecht gekomen. Briefgeheim. Medisch geheim. Advocaten geheim. Bank geheim (haha, bestaat alleen nog in theorie). Vruchten van de renaissance en de verlichting.

Tegenwoordig is het onderwijs niet meer zo goed. En zijn ze al doorgestroomd naar belangrijke posities. Dus dan krijg je zulke oproepen. "Wie kent de beste martelwerktuigen om tòch achter wachtwoorden te komen?"
15-08-2018, 09:17 door Anoniem
https://www.newscientist.com/article/2140747-laws-of-mathematics-dont-apply-here-says-australian-pm/
15-08-2018, 09:30 door Anoniem
Door Anoniem: Ziek land. Je denkt dat het hier erg is, maar het kan altijd nog erger.

US,GB,AUS allemaal het zelfde laken een pak, kijk naar die landen om te zien hoe onze toekomst er uit gaat zien.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.