image

Google gaat tips over spamtechnieken op eigen platform belonen

donderdag 16 augustus 2018, 10:11 door Redactie, 1 reacties

Google gaat het programma waarmee het onderzoekers beloont voor het melden van beveiligingslekken uitbreiden, zodat ook tips over technieken om fraude- en spamsystemen te omzeilen in aanmerking voor een beloning komen. Dit moet helpen om misbruik van Googles platformen tegen te gaan.

De internetgigant benadrukt dat het niet gaat om bijvoorbeeld de inhoud van berichten, maar om zaken als het op grote schaal omzeilen van de systemen om accounts te herstellen, het vinden van diensten die kwetsbaar zijn voor bruteforce-aanvallen, het omzeilen van de beperkingen om content te gebruiken en delen, of het aanschaffen van producten bij Google zonder hiervoor te betalen.

"Geldige meldingen leiden tot een aanpassing van de code van een dienst, in plaats van het verwijderen van individuele content", aldus Google. Zaken als het plaatsen van reacties die in strijd zijn met de voorwaarden van Google of het versturen van spamberichten vallen niet onder de uitbreiding van het beloningsprogramma. Sinds Google in 2010 het beloningsprogramma startte heeft meer dan 12 miljoen dollar aan onderzoekers uitgekeerd.

Reacties (1)
16-08-2018, 13:31 door Wim ten Brink
Wat lastig is met GMail en GSuite is dat je in Google ook groepen kunt maken (Google Groups) en als beheerder van een groep wil je alle berichten ontvangen dat er nieuwe berichten zijn om te modereren. Vervelend is hierbij dat Google Groups hier dus een kopie van de te modereren email toevoegt en de spamfilter van GMail deze vervolgens onderschept. En dan merk je dus niet dat er een nieuw bericht is.
En dat is best vervelend omdat ik spammers snel wil blokkeren terwijl ik de groepen zelf eigenlijk zelden bezoek omdat alle groep-mails wel bij mij binnenkomen.
Google is nog net niet slim genoeg om dergelijke beheer-mails te onderscheiden van standaard emails.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.