image

Door Mozilla aanbevolen Firefox-add-on ontkent tracking gebruikers

donderdag 16 augustus 2018, 09:39 door Redactie, 0 reacties

Een door Mozilla aanbevolen Firefox-add-on met bijna 223.000 gebruikers wordt beschuldigd van tracking en het doorsturen van browsegegevens, maar de ontwikkelaar ontkent. Geregeld promoot Mozilla bepaalde uitbreidingen voor Firefox. Vorige week werd er in een blogposting reclame gemaakt voor add-ons die de privacy beschermen.

Eén van de aanbevolen add-ons was "Web Security", dat gebruikers tegen kwaadaardige websites zegt te beschermen. Gebruiker Mike Kuketz en mensen op Reddit lieten weten dat de extensie bij het laden van een nieuwe pagina informatie naar een ip-adres terugstuurt.

Na de ontstane ophef verdween de aanbeveling voor de add-on opeens van het blog van Mozilla, zonder verdere uitleg. De ontwikkelaar van Web Security laat tegenover The Register weten dat de extensie gebruikers niet volgt en het een noodzakelijke functie van de uitbreiding is. Wat betreft het verwijderen van de aanbeveling verklaart Mozilla dat het dit heeft gedaan vanwege zorgen onder gebruikers en er een onderzoek is ingesteld.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.