image

Privacy-OS Tails verwijdert Liferea-feedreader wegens security

zondag 19 augustus 2018, 10:42 door Redactie, 0 reacties

Het op privacy gerichte besturingssysteem Tails gaat de ingebouwde Liferea-feedreader wegens beveiligingsredenen verwijderen, zo hebben de ontwikkelaars aangekondigd. Liferea staat voor 'Linux feed reader' en is een programma om rss-feeds van websites en blogs mee te lezen.

Het is een standaardonderdeel van Tails, maar zal eind 2018 worden verwijderd. In het verleden werden al vragen gesteld over de veiligheid van het programma, omdat het JavaScript kan uitvoeren. Begin dit jaar besloten de Tails-ontwikkelaars om Liferea te vervangen, mede omdat het 'eigenlijk gewoon een browser is'. De feedreader zal nu eind 2018 worden uitgefaseerd en gebruikers krijgen het advies om Thunderbird voor hun rss-feeds te gebruiken.

Tails staat voor The Amnesic Incognito Live System en is een volledig op Linux-gebaseerd besturingssysteem dat allerlei tools bevat om anoniem mee te internetten. Het is vanaf een dvd of usb-stick te gebruiken en wordt door verschillende burgerrechtenbewegingen, privacy-experts en klokkenluider Edward Snowden aangeraden. Dagelijks maken zo'n 22.000 mensen gebruik van Tails.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.