image

Google weer onderuit tijdens test met Android-malware

maandag 20 augustus 2018, 11:11 door Redactie, 6 reacties

De virusscanner van Google die in Android zit ingebouwd heeft nog steeds moeite met de detectie van malware, zo blijkt uit een test van het Duitse testlab AV-Test. Voor alweer de zesde keer op rij eindige Google Play Protect bij de detectie van malafide Android-apps onderaan met nul punten.

Voor de test werden 21 verschillende Android-virusscanners met ruim 5600 besmette apps getest. Het ging om de detectie van zo'n 2900 besmette apps in real-time en de detectie van 2700 besmette Android-apps die in de laatste vier weken voor de test werden gevonden. Gemiddeld detecteren de geteste programma's 97,4 procent en 96,7 procent van de besmette apps.

AhnLab, Alibaba, Antiy, Bitdefender, Cheetah Mobile, G Data, ONE App, Sophos, Symantec en Trend Micro weten op beide onderdelen 100 procent te scoren. Google Play Protect eindigt onderaan. Tijdens de detectie van malafide apps in real-time detecteerde Play Protect 70,1 procent van de kwaadaardige apps. Van de kwaadaardige apps die in de vier weken voor de test werden gevonden detecteerde Play Protect 49,4 procent.

In totaal konden de virusscanners 13 punten verzamelen. Zes punten waren te behalen voor het detecteren van kwaadaardige apps. Hetzelfde aantal punten werd verdeeld voor de bruikbaarheid, zoals het batterijverbruik, systeembelasting, het genereren van veel dataverkeer en het onterecht alarm slaan bij schone applicaties van Google Play en andere officiële marktplaatsen. Als laatste was er nog één punt te verdienen voor aanvullende beveiligingsmaatregelen, zoals anti-diefstal, encryptie en back-up.

Vanwege de slechte detectie van malafide apps scoort Play Protect op dit onderdeel geen enkel punt. Als het gaat om de bruikbaarheid weet Google Play Protect de maximale 6 punten te halen, net als twaalf andere virusscanners. Antiy, Cheetah Mobile, ONE App en Sophos blijken met 3 punten systemen het zwaarst te belasten. In totaal weten uiteindelijk twaalf virusscanners de maximale 13 punten te halen, zoals onderstaand overzicht laat zien.

Image

Reacties (6)
20-08-2018, 11:21 door Anoniem
Heb Android een dezer dagen schop gegeven.
Ik wil geen Google meer.
20-08-2018, 11:39 door Anoniem
En weer mis ik Eset!!!
20-08-2018, 12:54 door Anoniem
Door Anoniem: En weer mis ik Eset!!!
Eset telt niet mee, snap je dat dan niet?
20-08-2018, 12:57 door Anoniem
Door Anoniem: En weer mis ik Eset!!!

Yup, is de zoveelste keer al....
20-08-2018, 13:34 door Anoniem
Gratis bitdefender app installeren die nieuwe apps scant (en updates). Probleem opgelost. https://www.bitdefender.com/solutions/antivirus-free-for-android.html Geen on demand scan, wel 0 impact op prestaties telefoon.

Blijft wel slordig van Google natuurlijk.
20-08-2018, 19:24 door Eric-Jan H te D
Door Anoniem: Gratis bitdefender app installeren die nieuwe apps scant (en updates).


Nieuw geladen apps is helaas niet de enige weg die malware kiest om je te corrumperen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.