image

Microsoft lanceert dienst die politici tegen aanvallen beschermt

dinsdag 21 augustus 2018, 10:58 door Redactie, 2 reacties

Microsoft heeft een nieuwe gratis dienst gelanceerd die Amerikaanse politici en hun campagneteams tegen digitale aanvallen moet beschermen. AccountGuard, zoals de dienst heet, is beschikbaar voor politici op allerlei niveaus, alsmede providers en non-gouvernementele en non-profitorganisaties.

AccountGuard waarschuwt aangesloten organisaties en politici voor aanvallen. Deze "threat detection en notification" zal in eerste instantie alleen beschikbaar zijn voor gebruikers van Microsoft-diensten, zoals Office 365, Outlook.com en Hotmail. Wanneer Microsoft een dreiging detecteert zal het bedrijf met de aangevallen organisatie samenwerken en helpen om systemen te beveiligen.

Bij AccountGuard aangesloten organisaties zullen ook informatiemateriaal en best practices ontvangen om hun systemen en accounts te beschermen, zoals het inschakelen van multifactorauthenticatie en het herkennen van spearphishingaanvallen. Als laatste krijgen aangesloten organisaties toegang tot privé previews van nieuwe beveiligingsmaatregelen die normaal alleen beschikbaar zijn voor grote ondernemingen en overheidsinstellingen. Microsoft stelt dat het op deze manier wil bijdragen aan de bescherming van het democratische proces.

Reacties (2)
21-08-2018, 16:17 door Anoniem
Niet geloofwaardig. Een grote datagraaier wil politici beschermen. Zelfs domme politici/NGO's trappen hier niet in, als zijn de bedoelingen nog zo goed.
22-08-2018, 16:13 door Anoniem
Door Anoniem: Niet geloofwaardig. Een grote datagraaier wil politici beschermen. Zelfs domme politici/NGO's trappen hier niet in, als zijn de bedoelingen nog zo goed.

NGO misschien niet, maar van politici weet ik het zo net nog niet
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.