image

Nieuwe Tor Browser belooft snellere laadtijden dankzij HTTP/2

dinsdag 21 augustus 2018, 12:05 door Redactie, 0 reacties

Er is een nieuwe testversie van Tor Browser verschenen die websites sneller zou moeten laden dankzij HTTP/2. Deze herziening van het HTTP-protocol moet ervoor zorgen dat browsers webpagina's efficiënter en sneller kunnen laden, mede door het comprimeren van HTTP-headers en multiplexing, waarbij er meerdere verzoeken over één tcp-verbinding worden verstuurd.

HTTP/2 wordt al sinds begin 2015 in Firefox ondersteund. Tor Browser is op Firefox gebaseerd, maar HTTP/2 was nooit ingeschakeld. Dit kwam mede door het risico op het fingerprinten van gebruikers. De ontwikkelaars van Tor Browser hebben HTTP/2 geaudit en een patch ontwikkeld zodat het binnen de browser staat ingeschakeld. "Dit zou op allerlei websites voor prestatieverbeteringen moeten zorgen", zegt Nicolas Vigier van het Tor Project.

Doordat Tor Browser het verkeer over meerdere servers laat lopen om de privacy en het ip-adres van gebruikers te beschermen kan dit invloed op de snelheid hebben waarmee websites worden geladen. Er is op de website van het Tor Project dan ook een aparte vermelding die uitlegt waarom het Tor-netwerk traag is. Mogelijk dat HTTP/2 ook bij Tor-gebruikers voor betere prestaties kan gaan zorgen. Verder beschikt Tor Browser 8.0a10 over een herziene startpagina en verschillende andere aanpassingen. Het gaat hier nog wel om een vroege testversie.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.