image

Britse overheid vervolgt minder mensen voor computervredebreuk

woensdag 22 augustus 2018, 12:23 door Redactie, 0 reacties
Laatst bijgewerkt: 22-08-2018, 14:31

De Britse overheid heeft vorig jaar minder mensen voor computervredebreuk vervolgd dan in het jaar daarvoor. In 2017 stonden 47 mensen terecht voor het overtreden van de Britse "Computer Misuse Act". Een jaar eerder in 2016 ging het nog om 57 zaken, tegenover 61 zaken in 2015.

Volgens advocatenkantoor Reynolds Porter Chamberlain (RPC), dat de cijfers naar buiten bracht, is de daling te verklaren doordat de Britse politie niet de middelen heeft om cybercrime goed aan te pakken. Daar komt bij dat veel aanvallen vanuit het buitenland plaatsvinden. "De politie doet haar best met de middelen die ze heeft, maar de schaal van het probleem houdt in dat bedrijven niet noodzakelijk op de politie kunnen vertrouwen om ze te helpen in het geval van cybercrime", zegt Richard Breavington, partner bij RPC.

Het advocatenkantoor merkt op dat niet alle cyber-gerelateerde misdrijven onder de Computer Misuse Act worden vervolgd. Het onrechtmatig onderscheppen van communicatie over openbare of privé telecomsystemen valt bijvoorbeeld onder een andere wet. De Computer Misuse Act wordt echter gebruikt voor het vervolgen van personen die zich bijvoorbeeld hebben schuldig gemaakt aan ddos-aanvallen, malware, het saboteren van systemen, ongeautoriseerde toegang tot computermateriaal en andere zaken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.