image

Nieuwe Privacy Badger blokkeert standaard allerlei trackers

donderdag 23 augustus 2018, 11:31 door Redactie, 8 reacties

Er is een nieuwe versie van de privacyplug-in Privacy Badger verschenen die nu standaard allerlei trackers en advertenties blokkeert. Privacy Badger is een door de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF ontwikkelde plug-in die de privacy van internetgebruikers beschermt.

Het doet dit op een manier waarbij er geen interactie van gebruikers is vereist. De privacyplug-in kijkt namelijk naar het gedrag trackers op websites in plaats van dat er met een blocklist wordt gewerkt. Zodra Privacy Badger ziet dat hetzelfde third-party domein de gebruiker op drie verschillende websites volgt, zal het die tracker blokkeren. Doordat Privacy Badger eerst moet leren welke trackers de gebruiker tegenkomt voordat het die kan blokkeren, denken veel gebruikers dat de plug-in niet werkt. In het begin worden er namelijk geen trackers en advertenties geblokkeerd.

De nieuwe versie die nu is gelanceerd maakt nog steeds gebruik van deze heuristische detectie, maar blokkeert ook meteen standaard allerlei trackers. De EFF heeft Privacy Badger via een geautomatiseerd proces duizenden populaire websites laten bezoeken. Vervolgens is hetgeen de privacyplug-in hierbij leerde opgeslagen en aan de nieuwe versie toegevoegd. Hierdoor kan Privacy Badger meteen allerlei trackers herkennen en blokkeren. Gebruikers hebben echter de keuze om deze opgeslagen trackers te verwijderen. Privacy Badger is beschikbaar voor Chrome, Firefox en Opera.

Reacties (8)
23-08-2018, 13:56 door Anoniem
Iemand een idee hoe veilig dit is in vergelijking met andere tracking blockers en ad blockers? (Zowel fabrikant, algehele veiligheid en verdienmodel?)
23-08-2018, 14:40 door hstraat
Deze tracker blokkeert niet alleen de betreffende website maar ook het verkeer er naar toe. Heb het al aantal jaren tot volle tevredenheid in gebruik.
23-08-2018, 15:03 door Anoniem
Geweldig programma, draait hier al jaren naast Ublock.
23-08-2018, 15:43 door [Account Verwijderd]
Word de plugin automatisch ge-update?
23-08-2018, 15:45 door Anoniem
Door Anoniem: Iemand een idee hoe veilig dit is in vergelijking met andere tracking blockers en ad blockers? (Zowel fabrikant, algehele veiligheid en verdienmodel?)
Er staat een link in het artikel. Daar kan je informatie over zowel Privacy Badger als EFF vinden. EFF is een digitale burgerrechtenorganisatie, non-profit. Zoiets als Bits of Freedom bij ons.
23-08-2018, 15:59 door Anoniem
Door linux4: Word de plugin automatisch ge-update?
Dat zou die moeten doen, maar ik heb hem toch met de hand moeten updaten
23-08-2018, 16:08 door hstraat - Bijgewerkt: 23-08-2018, 16:10
Weet ik eigenlijk niet? Ik denk dat ik de plug-in deïnstalleer en weer opnieuw ophaal. Wat is wel weet is als je privacy badger verwijderd en opnieuw toevoegd je instellingen bewaard blijven :)
23-08-2018, 16:39 door Anoniem
In Firefox worden plugins keurig automatisch bijgehouden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.