image

Oostenrijks testlab hekelt anti-virustests door YouTubers

dinsdag 28 augustus 2018, 12:15 door Redactie, 5 reacties

Het Oostenrijkse testlab AV-Comparatives heeft uitgehaald naar anti-virustests door YouTubers, die niet met de werkelijkheid overeen zouden komen. De resultaten van anti-virustests die op YouTube zijn te zien verschillen vaak van de testresultaten van testlabs zoals AV-Comparatives of AV-Test.

Door YouTubers geteste anti-viruspakketten presteren vaak veel slechter dan de tests van verschillende testlabs laten zien. Volgens het Oostenrijkse testlab komt dit doordat YouTubers met een kleinere verzameling malware-exemplaren werken en alleen maar toegang tot publiek beschikbare malwareverzamelingen hebben. Ook baseren de testers zich vaak op resultaten van VirusTotal.com. Dit is een gratis dienst van Google om verdachte bestanden door de engines van zo'n 60 anti-viruspakketten te laten scannen.

Virusscanners die aan VirusTotal deelnemen scannen door gebruikers geüploade bestanden alleen met hun on-demand scanner. Andere features en onderdelen voor het detecteren van malware worden niet gebruikt. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat het malware-exemplaar door een scanner op VirusTotal wordt gemist, terwijl de geïnstalleerde virusscanner op het systeem van een gebruiker de malware wel detecteert.

Ook de manier waarop YouTubers testen laat te wensen, waardoor er onjuiste resultaten worden gemeld, aldus AV-Comparatives. Daarnaast stelt het testlab dat veel YouTubers de resultaten van hun tests verkeerd interpreteren omdat ze over onvoldoende middelen beschikken om te controleren of de malware het systeem echt infecteerde.

"De meeste YouTube-tests eindigen met een blockpercentage van het geteste anti-virusproduct, wat veel lager kan zijn dan de score die hetzelfde product in een professionele test haalt. Met vergezochte conclusies gebaseerd op beperkte testmethodes en zonder een representatieve en gebalanceerde malwareverzameling, hoeven de resultaten van YouTubers niet overeen te komen met de echte bescherming van een virusscanner", concludeert AV-Comparatives. Gebruikers die een virusscanner zoeken krijgen dan ook het advies om meerdere tests te lezen en eerst een probeerversie te installeren.

Reacties (5)
28-08-2018, 12:59 door Anoniem
De laatste die ik zou geloven zijn youtubers, een commercieel hobbyisme, van ALLE producten. Waar sommigen dan wel weer grof geld mee verdienen.....
Als je je keuze baseert op een advies van een youtuber voor iets belangrijks als een AV product dan moet je niet zeuren als het fout gaat.
28-08-2018, 13:14 door Briolet
De resultaten van anti-virustests die op YouTube zijn te zien verschillen vaak van de testresultaten van testlabs

Vertel eens wat nieuws. Want dit geldt voor bijna alle tests die door amateurs uitgevoerd worden. Zelfs tests door organisaties als de consumentenbond kloppen maar half omdat zij echte levensduur tests van een product veel te prijzig vinden en die component mist vaak in de beoordelingen.
28-08-2018, 13:43 door Anoniem
En ik hekel me aan alle "professionele" testlabs. De enigste mensen die je kan vertrouwen zijn de mensen die zelf ook malware kunnen schrijven, en die hoor je nooit. Technische details zijn belangrijker dan scores.
28-08-2018, 14:47 door Bitwiper
AV-Comparatives of AV-Test zijn hier de grote leugenaars. De kans dat je in de praktijk tegen de stokoude malware, die zij testen, aanloopt is minimaal. En als ze al "in the wild" tests doen, gebeurt dat volgens vage kleine lettertjes.

In de praktijk wordt verse malware uitsluitend herkend door scanners met een kleine oplage die bovendien vaak veel false positives geven. De gebruikelijke scores van 90% tot 100% detectie bij de grote merken zijn ordinaire volksverlakkerij.
29-08-2018, 09:01 door Anoniem
Gebalanceerde hoeveelheid virussen?
Oow, wacht, dit virus mag niet op mijn pc komen want een oostenrijks cluppie vindt dat dit virus niet representatief is.... alsof virussen onderling afspreken wie mijn pc aanvalt. De grootste kolder... dit verhaal laat zien dat av compare tokos in de zak zitten van av cluppies...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.